Spotify’ın kurucusu Daniel Ek, Neko Health ile sağlık sektörüne adım attı

Yapay zeka destekli vücut tarama platformu Neko Health'i piyasaya sürdü. Şirketin amacı, hastalıkları erken teşhis etmek ve hastalıklar karşısında  önleyici tedbirler almak.
Spotify’ın kurucusu Daniel Ek, Neko Health ile sağlık sektörüne adım attı

Spotify’ın kurucusu Daniel Ek sağlık sektörüne adım attı. Ek, ortağı Hjalmar Nilsonne dört yıllık Ar-Ge çalışmasının ardından yapay zeka destekli vücut tarama platformu Neko Health'i piyasaya sürdü. Şirketin amacı, hastalıkları erken teşhis etmek ve hastalıklar karşısında  önleyici tedbirler almak. Erken teşhis sayesinde kullanıcıların sağlık alanında artan maliyetlerini yönetmesini sağlamak. 

İsveç merkezli Neko Health cilt ve kalp sorunlarına odaklanıyor. Şirket, vücuttaki doğum lekelerinin, kızarıklıkların ve yaşlılık lekelerinin büyümesini tespit ediyor. Kalp fonksiyonlarının izlenmesini sağlıyor. Vücuttaki herhangi bir anormalliği kullanıcıya gerçek zamanlı analizlerle bildiriyor. Sonuçlar uygulama üzerinden takip edilebiliyor. Ayrıca platformun vücuttaki herhangi bir sorunu tespit etmek için 70'in üzerinde sensörle donatıldığı açıklandı. Birkaç dakika içinde yapılan detaylı taramanın maliyeti ise 190 dolar... 

Teknolojinin önde gelen isimleri kendi işlerinin yanı sıra sağlık sektörüne de adım atmaya başladı. Geçen Aralık ayında Instacart'ın kurucu ortaklarından Apoorva Mehta tarafından kurulan dijital sağlık girişimi Cloud Health Systems 30 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 30 milyon dolarlık yatırım Thrive Capital tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Coupang, Greenoaks Capital Partners ve RRE Ventures yer aldı. Şirketin değerlemesi 200 milyon dolara yükseldi.

1,3 milyar dolarlık servete sahip olan Mehta, 2022 yılında kurulan Cloud Health Systems ile sağlık alanına da girmiş oldu. Cloud Health Systems, tıbbi danışmanlık hizmeti sunuyor. Temelde metabolik hastalıklar ve obezite konusuna odaklanıyor. Şirket, henüz hizmet vermeye başlamadı.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünya nüfusunun yüzde 52 ‘si obez ya da aşırı kilolu. Bu başta diyabet olmak üzere birçok kronik hastalığın sebebini oluşturuyor. Dijital sağlık girişimi yatırımları ağırlıklı olarak tele-sağlık, akıl sağlığı, gen, obezite ve tanı alanında çalışan girişimlere yönlendiriliyor. Birbiri ardına bu alana yatırım yapmak için fonlar oluşturuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.