Twitter, iOS ve Android'de algoritmik akışı önceliklendirme konusunda geri adım attı

Bir süredir bazı kullanıcıların memnuniyetsizliğini dile getirdiği "Sana Özel" akışı, iOS ve Android'de öncelikli olarak sunulmayacak.
Twitter, iOS ve Android'de algoritmik akışı önceliklendirme konusunda geri adım attı

Twitter'ın, tweet'ler, konular ve trendler arasındaki geçişi kolaylaştıran Twitter navigasyonunu sizlere aktarmıştık. Bir süredir akışı "Sana özel" ve  "Takip edilenler" olarak sekmelere ayıran Twitter, iOS ve Android'de algoritmik akışı önceliklendirme konusunda geri adım attı. Bir süredir bazı kullanıcıların memnuniyetsizliğini dile getirdiği "Sana Özel" akışı, iOS ve Android'de öncelikli olarak sunulmayacak.

Twitter'ın yaptığı açıklamaya göre, uygulama, seçtiğiniz akışı hatırlayacak. Böylece uygulamayı bir sonraki açışınızda, uygulamayı kapatırken seçtiğiniz akış ile devam etmiş olacaksınız. 

Bu yenilikten önce kullanıcılar, eğer uygulamadan çıkarken kronolojik olarak sunulan "Takip edilenler" akışında ise uygulamaya yeniden giriş yaptıklarında algoritmik bir akış olan "Sana özel" akışıyla karşılaşıyordu. Bu nedenle her defasında kullanıcılar, seçimlerini yeniden belirtmek durumunda kalıyordu. 

Geçtiğimiz ay yayına alınan akışlar, bir süre sonra kendini Twitter'ın mobil uygulamalarda da gösterdi. Geçen ay iOS'ta varsayılan akış olarak belirlenen "Sana özel" akışı, ilerleyen süreçte Android ve web sürümünde ikili bir akış görünümüyle karşımıza çıktı. 

Bu yeni akış yaklaşımının öncesinde kullanıcıların bir yıldız ikonu aracılığıyla, algoritmik ve kronolojik akış arasında geçiş yapabildiğini hatırlatalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.