Elon Musk, deprem bölgesinde iletişimin sağlanması için Türkiye’ye Starlink uydusunu gönderebileceğini açıkladı

Elon Musk, Starlink'in henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadığını, onaylanır onaylanmaz gönderileceğini açıkladı.
Elon Musk, deprem bölgesinde iletişimin sağlanması için Türkiye’ye Starlink uydusunu gönderebileceğini açıkladı

Ne yazık ki sabahın erken saatlerinde ülkemizde birçok ilde yıkıma neden olan bir deprem gerçekleşti. Depremin etkilerine dair şu anda pek bilgi alamasak da umuyoruz ki bu süreci en az hasarla atlatırız. Bir bölgede deprem yaşandığında en büyük sıkıntılardan biri iletişimin bir anda kesiliyor olması. Durum böyle olunca hem bizlerin vatandaşlarımıza ulaşması hem de depremzedelerin kendi tanıdıklarına ulaşması oldukça zorlaşıyor. 

Yale Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Emin Adin, Elon Musk’a Twitter üzerinden Türkiye'de depremden sonra büyük bir iletişim sıkıntısı yaşandığını ve Starlink uydularını gönderip gönderemeyeceğini sordu. Musk, "Türkiye ve komşu ülkeleri büyük bir deprem vurdu. Ciddi iletişim eksiklikleri yaşanıyor. Starlink uydularınız için yardım etme şansınız var mı?" diyen Adin'e şöyle cevap verdi:

Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. Onaylanır onaylanmaz gönderebiliriz.

Starlink, dünya çapında altyapıdan yoksun olabilecek bölgelere yüksek hızlı geniş bant internet erişimi sağlamak için hayata geçirildi. SpaceX'in en önemli projelerinden birisi olan Starlink, Ekim 2021'de beta sürecinden çıkartıldı. Starlink ile sağlanan internetin 50Mb/s ile 150Mb/s arasında bir hıza sahip olduğu belirtiliyor. Böyle bir durumda Starlink'in kullanıma açılması iletişimi de hızlandıracaktır. 

Deprem bölgesindeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Güncelleme: Paylaşılan bilgilere göre bir yetkili Musk'ın teklifi için "Starlink önerisi için teşekkür ederiz. Türksat'ın yeterli uydu kapasitesi var" dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.