Netflix, kullanıcıların hesaplarını paylaşmalarını tam olarak nasıl engelleyeceğini açıkladı

Şirket, cihazların aynı evden kullanıldığını tespit etmek için Netflix hesabında oturum açmış olan cihazların IP adresi, cihaz kimliği ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanıyor.
Netflix, kullanıcıların hesaplarını paylaşmalarını tam olarak nasıl engelleyeceğini açıkladı

Geçtiğimiz yıl Netflix, aynı evde yaşamadığı halde aynı Netflix hesabını kullanan kullanıcılar için şifre paylaşımı özelliğini kapatacağını açıklamıştı. Şirket, bazı ülkelerde testler gerçekleştirmiş ve bu özellik ile kafa karışıklığına neden olmuştu. Şirket, henüz tüm dünyada bu özelliği aktif etmese de kullanıcıların hesaplarını paylaşmalarını tam olarak nasıl engelleyeceğine açıklık getirdi. 

Netflix'in kendi web sitesinde yazan bilgilere göre şirket, cihazların aynı evden kullanıldığını tespit etmek için Netflix hesabında oturum açmış olan cihazların IP adresi, cihaz kimliği ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanıyor. Netflix'in yardım bölümünde yer alan Sık Sorulan Sorular kısmında başka bir evde yaşayan insanların platforma erişmek için "kendi hesaplarını kullanmaları gerekeceği" ifadesi yer alıyor. 

Paylaşılanlara göre hesaba giriş yapan yeni bir cihaz farklı bir konumdaysa Netflix, o konumda art arda yedi gün boyunca oturum açmaya izin veren geçici bir kod isteyecek. Şirket, birincil cihazlarıyla seyahat edenlerin Netflix'i başka yerlerde kullanmakta sorun yaşamayacaklarını açıklıyor. Ancak Netflix'e kesintisiz erişim sağlamak için birincil konumdan en az 31 günde bir Wi-Fi'a bağlanmak gerekecek. Şirket, "Ana konumunuzdan uzun bir süre ayrı kalırsanız, cihazınızın Netflix izlemesi engellenebilir. İzlemeye devam etmek için geçici bir erişim kodu isteyebilirsiniz." ifadesini kullanıyor.

Bu durum, aynı hesapla aynı anda Netflix içeriğini izleyebilen kişi sayısını etkilemiyor. 

Netflix, geçen yıl "Profil Transferi" adlı başka bir özelliği kullanıma sunmuştu. Bu özellik, kullanıcıların kişisel Netflix profillerini başka birinin hesabından yeni bir hesaba taşımasına yardımcı oluyor. Başka bir deyişle, bir kullanıcı yeni bir Netflix hesabı oluşturabiliyor ve tüm geçmişini, önerilerini ve ayarlarını taşıyabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.