Netflix, şifre paylaşımını kaldırdığı ülkelerde kafa karışıklığı yarattı

Peru'da bazı aboneler fiyat artışını yaşarken, yeni politikayla ilgili mesajı görmezden gelenler, hesaplarını haneler arasında ek bir ücret ödemeden paylaşabildiklerini iddia etti.
Netflix, şifre paylaşımını kaldırdığı ülkelerde kafa karışıklığı yarattı

Dünyanın önde gelen dijital yayıncılık platformlarından Netflix'in aynı profili kullanan fakat aynı evde yaşamayan kullanıcılardan ekstra ücret almaya hazırlandığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Şirket, bu kapsamda pilot ülkeler olarak Şili, Kosta Rika ve Peru'yu seçmişti. Ancak Peru odağında paylaşılan son veriler, kullanıcılarının bu ücret farkı konusunda kafalarının karıştığını ortaya koydu.

Normal şartlar altında standart ve premium planlardaki üyeler, birlikte yaşamadıkları, kişiselleştirilmiş önerileri, oturum açma adı ve şifresi olan en fazla iki kişi için daha düşük bir fiyata alt hesaplar ekleyebiliyorlar. Bu fiyatlandırma, Şili için 2.380 CLP, Kosta Rika için 2,99 dolar ve Peru için 7,9 PEN olarak belirlenmişti. Rest of World adlı haber sitesi, bu haberlerin ardından Peru'da bir düzineden fazla Netflix kullanıcısıyla gayriresmi bir anket yaptı.

Ankete katılanların çoğunluğu, şirketin yeni politikasının ilk açıklanmasının üzerinden iki aydan fazla zaman geçmesine rağmen herhangi bir tek tip bildirim almadıklarını belirttiler. Bazı aboneler fiyat artışını yaşadı ve bunun sonucunda Netflix hesaplarını iptal etti. Ancak yeni politikayla ilgili mesajı görmezden gelenler, hesaplarını haneler arasında ek bir ücret ödemeden paylaşabildiklerini iddia ettiler, ki bu da gerçekten ilginç bir gelişme. 

Anonim bir Netflix müşteri hizmetleri temsilcisi kendilerine, bir müşterinin yakın hane halkının bir üyesinin hesabı farklı bir yerden kullandığını iddia etmek için araması halinde o kişinin hesabı kullanmaya devam edebileceğini söylemesi talimatının verildiğini açıkladı. Arayan kişilerin ek bir ücret ödemesine gerek yoktu ve bir doğrulama koduyla hizmeti eskiden olduğu gibi kullanabiliyorlardı. Temsilci, ekip üyelerinin de genellikle politika konusunda kafalarının karıştığını söyledi.

Netflix sözcüsü ise 18 aydan fazla bir süre önce ücretli paylaşım üzerinde çalışmaya başlarken, beş yıldır geçerli olan "bir Netflix hesabı tek bir evde yaşayan insanlar içindir" politikası konusunda net olduklarını; bu ülkelerde aktif olarak hesap paylaşan milyonlarca üyeye e-posta ile bilgi verildiğini, ancak bu değişikliğin önemi göz önüne alındığında, ürün içi bildirimleri daha yavaş artırdıklarını söyledi. Sözcü, bugüne kadar verilen yanıttan memnun olduklarının da altını çizdi. 

Netflix'in yeni politikasının ülkemizdeki etkilerinin nasıl olacağını ise merakla bekliyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.