2023 yılında kullanıma sunulması beklenen iPhone ve iPad özellikleri

Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre 2023 yılı içinde kullanıma sunulması gereken iPhone ve iPad özelliklerine yakından bakıyoruz.
2023 yılında kullanıma sunulması beklenen iPhone ve iPad özellikleri

Apple'ın şimdi al sonra öde çözümü olarak karşımıza çıkan Apple Pay Later'ın geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen WWDC 2022'de tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Tanıtılmasının üzerinden neredeyse 7 ay geçen Apple Pay Later özelliği, hala kullanıma sunulmadı.

Tıpkı Apple Pay Later gibi geçtiğimiz aylarda tanıtılan fakat henüz kullanıma sunulmayan pek çok iPhone ve iPad özelliği bulunuyor. Bu yazımızda Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre 2023 yılı içinde kullanıma sunulması gereken iPhone ve iPad özelliklerine yakından bakıyoruz.

Apple Pay Later

Listemizin ilk sırasında yer alan Apple Pay Later, WWDC 2022'de karşımıza çıkan en önemli gelişmelerden biriydi. Apple Pay ile birlikte ödeme dünyasının önemli oyuncularından biri haline gelen Apple, Apple Pay Later özelliği ile birlikte kullanıcılarına taksitlendirme imkanı sunmaya hazırlanıyor.

Apple Pay Later özelliği, Apple Pay ile yapılacak olan ödemeleri 4 eşit parçaya bölebiliyor. Apple Pay Later ile gerçekleştirilecek olan tüm ödeme detayları ise Apple Cüzdan uygulaması üzerinden takip edilebilecek. Yaklaşık 7 ay önce tanıtılan Apple Pay Later özelliğinin bu yıl içinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Apple Music Klasik

Apple'ın klasik müzik yayını hizmeti sunan Amsterdam merkezli Primephonic'i satın aldığını 2021 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yıllarda konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Apple, satın alınan Primephonic ile birlikte Apple Music için Klasik müzik odaklı ayrı bir uygulama geliştireceğini duyurmuştu.

Apple'ın açıklamalarına göre Apple Music Klasik uygulamasının 2022 yılı içinde kullanıma sunulması gerekiyordu. Apple konu hakkında sessiz kalsa da, Apple Music Klasik uygulaması ile ilgili veriler geçtiğimiz Eylül ayında iOS kodu içinde görüldü. Apple'ın klasik müzik odaklı yeni uygulaması bu yıl içinde karşımıza çıkabilir.

Tasarruf hesabı

Apple Card kullanıcılarını önümüzdeki dönemde tasarruf hesabı açabileceklerini geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Tasarruf hesabı ile Apple Card kullanıcıları, günlük nakit biriktirebilecek ve ödüllerini Goldman Sachs'ın yüksek getirili tasarruf hesabında artırabilecekler. İlk etapta sadece ABD için kullanıma sunulacak olan özelliğin 2023 yılı içinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Yeni Nesil CarPlay

WWDC 2022 ile birlikte karşımıza çıkan bir diğer yenilik ise yeni nesil CarPlay oldu. Araç içindeki birden çok ekranda içerik gösterebilmesi sayesinde farklı bir deneyim sunacak olan yeni nesil CarPlay, araç verilerini kullanarak hız, yakıt seviyesini, sıcaklık ve daha birçok veriyi de kullanıcılarına aktarabilecek.

Yeni tasarımlara da sahip olması beklenen CarPlay'in kullanıcıları, farklı gösterge paneli tasarımları arasından seçim yaparak sürüş deneyimini kişiselleştirebilecek. WWDC 2022'de tanıtılan yeni nesil CarPlay, bu yıl içinde kullanımda olacak.

iMessage Contact Key doğrulaması

Temelinde bir güvenlik özelliği olarak karşımıza çıkan iMessage Contact Key doğrulaması, sık sık dijital tehditler ile karşılaşan gazeteciler, insan hakları aktivistleri ve devlet çalışanları gibi iMessage kullanıcıları için geliştirildi.

Apple, iMessage Contact Key doğrulaması özelliği ile birlikte iMessage üzerinden konuştuğunuz kişinin kimliğinin doğrulanması üzerine odaklanıyor. Apple tarafından aktarılan bilgilere göre iMessage Contact Key doğrulaması özelliği, 2023 yılında global olarak kullanıma sunulacak.

Safari bildirimleri

Apple'ın internet tarayıcısı olan Safari, uzun yıllardır Mac modelleri için bildirim desteğine sahip. Safari'nin web bildirimleri özelliğinin iPhone ve iPad modelleri için de kullanıma sunulacağı WWDC 2022 ile birlikte duyurulmuştu.  Apple tarafından aktarılan bilgilere göre iPhone ve iPad için Safari bildirimleri, 2023 yılı içinde karşımıza çıkacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.