Apple, klasik müzik yayını servisi Primephonic'i satın aldı

Apple, klasik müzik yayını hizmeti sunan Amsterdam merkezli Primephonic'i satın aldığını açıkladı. Ancak anlaşmanın finansal şartlarına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.
Apple, klasik müzik yayını servisi Primephonic'i satın aldı

Apple, klasik müzik yayını hizmeti sunan Primephonic'i satın aldığını açıkladı. Ancak anlaşmanın finansal şartlarına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Apple, gelecek yıl Primephonic’in mevcut kullanıcı arayüzü ile klasik müzik odaklı bir uygulamayı hayata geçirmeyi planladığını söyledi.

An itibarıyla yaklaşık 150 ülkeye hizmet veren Amsterdam merkezli Primephonic, 7 Eylül'de hizmetlerini durduracak; ancak mevcut Primephonic aboneleri 6 ay boyunca ücretsiz olarak Apple Music kullanıcısı olacak.

Primephonic'in eklenmesiyle Apple Music abonelerinin, Primephonic çalma listeleri ile önemli ölçüde geliştirilmiş bir klasik müzik deneyimi yaşayacakları belirtiliyor. Önümüzdeki aylarda, klasik müzik seven Apple Music kullanıcıları, besteci ve repertuara göre daha iyi tarama ve arama özellikleri, klasik müzik meta verilerinin ayrıntılı görüntülenmesi, yeni özellikler ve avantajlar dahil olmak üzere Primephonic'in mevcut özelliklerini kullanabilecekler.

Apple Music and Beats başkan yardımcısı Oliver Schusser, Primephonic'in klasik müzik tutkunlarının favorisi haline geldiğini; birlikte, Apple Music'e harika yeni klasik özellikler getirdiklerini ve yakın gelecekte gerçekten dünyanın en iyisi olacak özel bir klasik deneyim sunacaklarını söylüyor.

Primephonic'in kurucu ortağı ve CEO'su Thomas Steffens ise sanatçıların Primephonic hizmetini sevdiğini ve şimdi milyonlarca dinleyiciye en iyi deneyimi sunmak için Apple ile birlikte çalışma olanağına sahip olduklarını dile getiriyor. Steffens, klasik müziği ana akıma taşıyacaklarını ve yeni nesil müzisyenleri yeni nesil dinleyicilerle buluşturacaklarını da sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.