Google Area 120, iş gücünü azaltmasına rağmen Aloud, Checks ve Liist girişimlerini mezun edecek

Area 120'deki iş gücü ciddi anlamda azaldı. Birçok proje iptal edilse de Aloud, Checks ve Liist adlı girişimler bu iptallerden etkilenmemeyi başardı.
Google Area 120, iş gücünü azaltmasına rağmen Aloud, Checks ve Liist girişimlerini mezun edecek

Google'ın Ar-Ge grubu Area 120, geçtiğimiz aylarda yapay zekaya odaklanmak için projelerin yarısını iptal etmişti. Area 120'de daha önce 14 proje bulunuyordu ve proje sayısı 7'ye indirilmişti. Projeleri devam etmeyecek olan çalışanlara, Ocak 2023'ün sonuna kadar Google'da yeni bir iş bulmaları gerektiği, aksi takdirde işten çıkarılacağı söylenmişti.

Sadece birkaç ay önce yaşanan bu olaydan sonra, geçtiğimiz günlerde Area 120'deki iş gücünün ciddi anlamda azaldığı haberleri paylaşıldı. Hatta bu birimde 100 kişiden daha az çalışanın yer aldığı iddia edildi. Şimdiki işten çıkarmalardan sonra Area 120'nin projelerinin akıbeti de merak konusu oldu.  TechCrunch tarafından paylaşılan bilgilere göre sadece üç girişim bu durumdan etkilenmedi; Aloud, Checks ve Liist.

İşten çıkarmaların bir parçası olarak Google, Area 120 girişimlerinden bu üçü hariç hepsini sonlandırdı. Şimdi bu projelerden birinin satın alınan “Liist” ekibinin bir “Z kuşağı tüketici ürünü” üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Aloud otomatikleştirilmiş ve daha az maliyetli bir video dublaj çözümü sunuyor. Checks ise uygulama geliştiricileri için bir  gizlilik platformu olarak faaliyet gösteriyor. Geçen yıl Google tarafından sessizce satın alınan Liist de odağına Z kuşağını alan bir girişim.

Liist'in satın alınmasından önce Google, temel arama ve reklamcılık işletmelerine yönelik TikTok ve Instagram'ın oluşturduğu tehditten bahsetmişti. Hatta Google Kıdemli Başkan Yardımcısı Prabhakar Raghavan, gençlerin yaklaşık yüzde 40'ının öğle yemeği için yer ararken Google Haritalar'a veya Arama'ya gitmediğini; bunun yerine Instagram ve TikTok gibi platformları tercih ettiğini söylemişti. 

Liist'in yer imi uygulaması tanıldığında, uygulama ile seyahat için lokasyonları kaydetme, arkadaşlarla dışarıda gece planlama, randevu gecesi mekanları listeleri oluşturma ve daha fazlasını yapabilmek mümkündü. Kullanıcılar gitmek istedikleri yeri oylayabiliyor veya birlikte seyahat planlayabiliyorlardı. Uygulama, TikTok'un Jump platformuna da entegre edilebiliyordu. Ancak satın alım sonrası uygulama kapatıldı ve Google, Liist'in ekibinin sadece "Z kuşağına odaklandığını" söyledi, daha fazla bilgi paylaşmadı. 

2016 yılında hayata geçirilen Area 120, çalışanlara Google'da yaşayan küçük girişimler üzerinde çalışma fırsatı sunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.