Dijital sağlık girişimi Precision Neuroscience Corporation 41 milyon dolar yatırım aldı

New York merkezli beyin-bilgisayar arayüzü girişimi Precision, parkinson hastalığı üzerine odaklanıyor. Şirketin amacı hastaların nörolojik anlamda yeniden eski haline dönmesini sağlamak.
Dijital sağlık girişimi Precision Neuroscience Corporation 41 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık girişimi Precision Neuroscience Corporation 41 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu, Forepont Capital Partners tarafından yönetildi. Turun diğer katılımcıları arasında Alumni Ventures, Draper Associates, Mubadala Capital ve re.Mind Capital vardı. Şirket, mevcut yatırımcılar Steadview Capital ve B Capital Group'un da yatırıma katkıda bulunduğunu ve yeni gelen yatırımın Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacağını açıkladı. Precision Neuroscience Corporation, yeni gelen yatırım sonrası toplam yatırım miktarını 53 milyon dolara çıkardı. 

New York merkezli girişim, beyin-bilgisayar arayüzü yani beyin ile dış bir cihaz arasındaki doğrudan iletişimi sağlıyor. Parkinson hastalığı üzerine odaklanan şirketin amacı hastaların nörolojik anlamda yeniden eski haline dönmesini sağlamak. Precision, beyin cerrahı olan Benjamin Rapoport ve arkadaşları Mark Hettick, Michael Mager ve Demetrios Papageorgiou tarafından kuruldu. 2020 yılında faaliyete geçen şirket, bu sene klinik deneylere başlayacak. 

Beyin-bilgisayar arayüzü araştırmaları ilk kez 1970'li yıllarda Kaliforniya Üniversitesi'nde başladı. Bu alan temelde beyin aktivitelerinin okunması ve okunan bu aktivitelere belirli komutların atanması üzerine kurulu. Özellikle 2010'lu yılların başından itibaren beyin-bilgisayar arayüzü tarafında araştırmalar yoğunlaştı. 

Geçen ay beyin-bilgisayar arayüzü  Synchron 75 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 75 milyon dolarlık yatırım, ARCH Venture Partners tarafından yönetildi. Yatırım turuna Bezos Expeditions, Greenoaks, Alumni Ventures, Moore Strategic Ventures, Gates Frontier, Project X ve Reliance Digital Health Limited katıldı.

ABD merkezli Synchron, 2016 yılında Thomas Oxley ve Nicholas Opie tarafından kuruldu. Ağır felçli insanlara ellerini kullanmadan cihaz kontrolü sağlamak üzerine çalışıyor. Geliştirdikleri teknoloji e-posta göndermek, mesajlaşmak ve diğer dijital görevleri yerine getirmek isteyen felçli kişiler için çığır açacak bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.