Kurumsal iş eğitimlerini VR ile birleştiren Gemba, 18 milyon dolar yatırım aldı

Kurumsal dünyadaki iş odaklı eğitim içeriklerinin sanal gerçeklik teknolojisi ile çalışanlara aktarılmasını sağlayan Gemba, A serisi yatırım turunda 60 milyon dolar değerleme üzerinden 18 milyon dolar yatırım aldı.
Kurumsal iş eğitimlerini VR ile birleştiren Gemba, 18 milyon dolar yatırım aldı

Odağına sanal gerçeklik teknolojisini alan kurumsal eğitim girişimi olarak karşımıza çıkan Gemba, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Kurumsal dünyadaki iş odaklı eğitim içeriklerinin sanal gerçeklik teknolojisi ile çalışanlara aktarılmasını sağlayan Gemba, A serisi yatırım turunda 60 milyon dolar değerleme üzerinden 18 milyon dolar yatırım aldı.

Gemba'nın 18 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, New York merkezli Parkway Venture Capital liderliğinde gerçekleşti. Yapılan yatırım ile birlikte Parkway Venture Capital partnerleri Gregg Hill ve Jesse Coors-Blankenship'in Gemba'nın yönetim kuruluna katıldıklarını da ekleyelim.

Gemba tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, alınan yeni yatırımı EMEA bölgesindeki büyümesini sürdürmek ve Kuzey Amerika pazarına açılmak için kullanacak.

2010 yılında The Leadership Network ismi ile kurulan girişim, daha sonrasında ise hem iş modelini hem de ismini değiştirerek yoluna Gemba olarak devam etti. Londra merkezli olarak kurulan Gemba'nın CEO koltuğunda ise Nathan Robinson oturuyor.

Sanal gerçeklik odaklı ilk kurumsal eğitim çözümünü ise 2019 yılında kullanıma sunan Gemba, pek çok önemli firma tarafından aktif olarak kullanılıyor. Gemba'nın müşterileri arasında Coca-Cola, Johnson & Johnson, Pfizer ve Nike gibi kendi alanlarının en önemli firmaları yer alıyor.

Sanal dünya üzerinden iş eğitimleri veren Gemba, çalışanların sanal gerçeklik gözlükleri ile birlikte fabrikaları gezebilmelerini de sağlıyor. Kurumsal iş eğitimi süreçlerini sanal gerçeklik teknolojisi ile birlikte dijital dünyaya taşıyan Gemba, şu an için sadece Meta'nın Quest sanal gerçeklik gözlükleri ile birlikte çalışıyor.

Gemba'nın sanal gerçeklik yazılımının 2023 yılında diğer popüler sanal ve artırılmış gerçeklik gözlükleri için de kullanıma sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.