Instagram'ın resminiz ve avatarınız arasında geçiş yapan yeni dinamik profil fotoğrafı özelliğini tanıttı

Instagram resminiz ve avatarınız arasında geçiş yapan yeni dinamik profil fotoğrafı özelliğini tanıttı.
Instagram'ın resminiz ve avatarınız arasında geçiş yapan yeni dinamik profil fotoğrafı özelliğini tanıttı

Instagram resminiz ve avatarınız arasında geçiş yapan yeni dinamik profil fotoğrafı özelliğini tanıttı. Özelliği Twitter hesabından duyuran Instagram, bundan böyle profil resminizin diğer tarafına avatarınızı yerleştirebileceğinizi ifade etti. 

Bu yeni özellik öncesinde profilinizde sergilemek için profil resminiz ve avatarınız arasında seçim yapmanız gerektiğini hatırlatalım. Özelliği kullanmak için profil resmini düzenle seçeneği üzerinden profil resminizin yanına avatarınızı eklemeniz yeterli. Bu işlemin ardından profil resminiz ve avatarınız, otomatik olarak profilinize eklenecek ve her iki görsel arasında geçiş yapılabilecek. 

Görünen o ki; Meta, uygulama ailesinde Avatar kullanımının yaygınlaşması için yeni bir yöntem ile karşımızda. İlk olarak 2022'nin şubat ayında Meta, 3D Avatar'ları Instagram, Facebook ve Messenger'da yaygınlaştıracağını açıkladı. Ayrıca bu dönemde  şirket ilk kez Instagram Hikayeler ve DM'lerde de 3D Avatar'ların etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacağını belirtti. 

Mark Zuckerberg 2022'nin Haziran ayında Facebook'ta paylaştığı bir gönderi ile Facebook, Instagram ve Messenger'da Avatars Store isimli avatarlara özel bir mağaza açacaklarını duyurdu. Böylece kullanıcılara, avatarlarına stil kazandırmak için dijital kıyafetler alabilme imkanı tanındı. 

Meta uygulama ailesi kapsamında Avatarlar 2022'nin aralık ayında WhatsApp'ta da yerini alırken, Avatars Store için özel anlaşmalar yapmaya devam etti. Son olarak Meta ve NBA, Meta'nın Avatar Mağazası'nda NBA lisanslı görünümlerin yer alması için yeni bir ortaklığa imza attı. Bu yeni özellik ile birlikte NBA lisanslı Avatar görünümlerinin Instagram profillerini de süsleyeceğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.