Teknolojik altyapı sağlayıcısı C2B, B4YO Capital'dan 1 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

C2B Yapı Teknolojileri ve Dijital Medya Pazarlama A.Ş., B4YO Capital'ın Aura B4YO Girişim Sermayesi Yatırım Fonu üstünden 1 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.
Teknolojik altyapı sağlayıcısı C2B, B4YO Capital'dan 1 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Bir topluluk yaratmış ve bu topluluğun ihtiyaçlarına yönelik bir ürün geliştirmek isteyen girişimlerden, halihazırda kullanıcı kitlesi bulunan büyük şirketlerin modern uygulamalara geçiş sürecinde altyapı sağlayıcısı olarak hizmet veren C2B Yapı Teknolojileri ve Dijital Medya Pazarlama A.Ş., B4YO Capital'ın Aura B4YO Girişim Sermayesi Yatırım Fonu üstünden 1 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. B4YO Capital'ın C2B’ye tohum yatırım yaparak ortak olma kararı aldığı bilgisi paylaşıldı.

2020 yılında Coşku Demirhan, Bora Yiğit Şentürk ve Can Küçükay tarafından kurulan C2B, şu an Sporzy ve tarifist girişimlerinin uygulamalarının teknolojik altyapısını sağlıyor. Şirket, gelir kanallarını çeşitlendirerek farklı şekillerde gelir üretiyor. Bu kapsamda geliştirilen uygulama altyapısı süresiz olarak kullanılmak üzere satılabiliyor, talep edilen yeni geliştirmeler ücretlendiriliyor. Abonelik modeli ile tekrar eden gelir yaratılırken yeni eklenen özellikler kullanıma sunuluyor. C2B, orta uzun vadede büyüme potansiyeli yüksek iş fırsatlarına maliyetine altyapı sağlayıcısı olarak rol alabiliyor, ve buna ek olarak yapılan işe belirli bir yüzde ile ortak oluyor.

C2B'nin sunduğu altyapı girişimlere post yaratma, yorum yazma, beğenme, başka kullanıcıları takip etme, chat/DM gibi çeşitli özellikler sunuyor. Şirket şu anda, ellerindeki teknolojinin başka şirketlere satılması için hazır paketlerin sunulduğu bir platform yaratıyor. Ekip ilgili altyapıyı, tokenization ve pazaryeri özellikleri gibi çeşitli çözümleri de ekleyerek, birçok girişime kapsamlı çözümler sunabilecek bir platform haline getirmek konusunda çalışıyor.

Aura B4YO Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun C2B’yi portföyüne katmasındaki temel amaç, içerideki mühendislik kabiliyetinden faydalanıp fon olarak yapacakları diğer tohum ve tohum öncesi yatırımların ürün geliştirme evresini kısaltıp kolaylaştırmak, aynı zamanda C2B’nin elindeki hazır çözümleri teker teker veya paket halinde diğer şirketlere satabilmek ve erken evre şirketlerden yazılımı kullandırarak ortaklık almak olarak belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.