Beklenen kripto rallisi başladı mı?

Bitcoin'in 4 senelik döngü teorisiyle hareket edenler, Bitcoin'in 1 senelik ayı piyasasını bitirip 3 senelik boğa piyasasına girdiğini düşünüyor. ABD enflasyon verisinin beklentilerle aynı çıkması ise piyasanın bir süre daha yatay hareket edebilme ihtimalini artırıyor. 
Beklenen kripto rallisi başladı mı?

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yeni yıla yükseliş trendiyle başlamasının ardından kripto yatırımcıları Salı günü de kazançlarını korumayı sürdürdü. Son 24 saatte Bitcoin fiyatları 19 bin 100 dolara dayanırken, CoinMarketCap verilerine göre ticaret hacmi (trading volume) son 24 saatte yüzde 31.16 artış göstererek 30,991,713,510 dolara ulaştı. 

Bu gelişmeler kapsamında Bitcoin'in 4 senelik döngü teorisiyle hareket edenler, Bitcoin'in 1 senelik ayı piyasasını bitirip 3 senelik boğa piyasasına girdiğini düşünüyor.

Bu noktada 4 yılda bir Bitcoin yarılanması gerçekleştiğini, döngü teorisinin de buradan yola çıktığını hatırlatalım. Beklenen bir sonraki yarılanmanın ise 4 Nisan 2024'te gerçekleşeceği ön görülüyor. 

Piyasaya giren Bitcoin miktarının bu tarihte düşecek olması, yatırımcıları önceden Bitcoin almaya yönlendiriyor. Ancak şu anda gördüğümüz yükselişte yarılanmanın etkisinden ziyade başka etkenler de mevcut. 

Son aylarda durgunluğu ile dikkat çeken kripto piyasasındaki bütün bu hareketin ABD Başkanı Joe Biden'ın enflasyon konusunda açıklama yapacağını belirtmesiyle iyice perçinlendiğini söyleyebiliriz. Çarşamba günü Joe Biden'ın açıklama yapacağı bilgisinin duyulmasıyla, yatırımcılarda enflasyon verisinin düşük geleceği beklentisi arttı. Bu da riskli piyasaları yukarı taşıdı. 

Bu arada ABD enflasyon verisi Aralık ayı için yüzde 6 olarak açıklandı. Açıklanan verinin beklentilerle aynı çıkması piyasanın bir süre daha yatay hareket edebilme ihtimalini artırıyor. Yine de döngü teorisiyle hareket edenler rallinin başladığı kanısına sahip. Gelişmeleri hep beraber izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.