Mercedes, elektrikli otomobillerinin marka politikasını değiştiriyor

Elektrikli otomobillerinde "EQ" markasını kullanan Mercedes-Benz, elektrikli otomobiller ile ilgili olan isimlendirme stratejisini değiştiriyor. 
Mercedes, elektrikli otomobillerinin marka politikasını değiştiriyor

Mercedes-Benz'in 2030 yılına kadar 10 bin elektrikli araç şarj istasyonu kuracağını açıkladığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Elektrikli otomobillerinde "EQ" markasını kullanan Mercedes-Benz, elektrikli otomobiller ile ilgili olan isimlendirme stratejisini değiştiriyor. 

Almanya merkezli Handelsblatt gazetesi tarafından aktarılan ve Reuters'ın doğruladığı bilgilere göre Mercedes-Benz, birkaç yıl içinde elektrikli otomobilleri için EQ markasını kullanmayı bırakabilir. Mercedes'in EQ markasını bırakmasının ana nedeni ise artık elektrikli otomobiller için ayrı bir marka kullanmaya gerek kalmaması. 

Geçtiğimiz yıllar içinde elektrikli otomobiller konusundaki çalışmalarını hızlandıran Mercedes-Benz, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli otomobillere geçiş yapmayı hedefliyor. Kısacası şu an EQ markası ile satılan Mercedes'in elektrikli otomobilleri ilerleyen yıllarda farklı bir marka olmadan karşımıza çıkacak.

Hatırlatmak gerekirse Mercedes'in EQ markası ilk olarak 2016 yılında karşımıza çıkmıştı. EQ markası altında sunulan ilk model ise 2019 yılında satışa sunulan EQC modeli oldu. Elektrikli araçlar konusunda önemli çalışmalara sahip olan Mercedes, 2025 yılında kadar 10 yeni elektrikli otomobil tanıtacağını da duyurdu.

Mercedes'in EQ markası altında EQE, EQS, EQA, EQB ve EQC olmak üzere 5 farklı model yer alıyor. EQ markası altında yer alan modellerin isimlerinin tam olarak ne zaman değiştirileceği ve isimlerinin ne olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mercedes sözcüsü, ana markaları olan Mercedes-Benz'in on yılın sonunda tamamen elektrikli hale gelmesi hedefiyle otomobil isimlerini zamana ayak uydurarak değiştireceklerini fakat şu an detay paylaşmak için çok erken olduğunu aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.