Dokunmatik ekranlı MacBook Pro, 2025 yılında tanıtılabilir

Apple, dokunmatik ekran özelliğine sahip bir MacBook modeli üzerinde çalışıyor. OLED bir dokunmatik ekrana sahip olması beklenen yeni MacBook Pro modeli, 2025 yılında tanıtılabilir.
Dokunmatik ekranlı MacBook Pro, 2025 yılında tanıtılabilir

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre Mac gelirlerinin 2022 yılının 4. finansal çeyreğinde yüzde 25,39 oranında bir artış yaşayarak 11,51 milyar dolara ulaştığını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Hem Apple'ın hem de laptop pazarının en popüler ürünleri arasında bulunan MacBook modelleri, önümüzdeki yıllarda önemli bir yeni özellik kazanabilir.

MacBook ailesinin rakipleri konumunda bulunan Windows laptop ve Chromebook modellerinde uzun yıllardır dokunmatik ekran özelliği karşımıza çıkıyordu. MacBook modelleri için dokunmatik ekran özelliğinin sunulabileceği yıllardır konuşulsa da, Apple bugüne kadar dokunmatik ekranlar ile ilgili bir adım atmadı. 

Apple'ın MacBook modellerine dokunmatik ekran özelliğini getirmemesinin en büyük nedeni ise şirketin bir diğer başarılı ürün grubu olan iPad ailesi. Dokunmatik ekran özelliği ile birlikte MacBook ve iPad modellerini rakip konuma getirmek istemeyen Apple, bu konudaki fikrini değiştirmiş olabilir. 

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, dokunmatik ekran özelliğine sahip bir MacBook modeli üzerinde çalışıyor. OLED bir dokunmatik ekrana sahip olması beklenen yeni MacBook Pro modeli, 2025 yılında tanıtılabilir.

Klasik bir laptop tasarımına sahip olması beklenen yeni MacBook Pro modeli, tıpkı iPhone ve iPad modellerinde olduğu gibi dokunmatik bir ekran sunacak. Dokunmatik ekrana sahip olacak olan MacBook Pro modelinin işletim sistemi olarak macOS kullanacağını da ekleyelim.

Apple'ın şu an için macOS ve iPadOS işletim sistemlerini birleştirmek gibi bir planı bulunmuyor. Hatırlatmak gerekirse iPhone ve iPad için geliştirilen uygulamalar halihazırda M serisi işlemciye sahip olan MacBook modellerinde çalışabiliyor. Dokunmatik ekranlı MacBook modellerinin gelmesi ile birlikte bu uygulamalar çok daha rahat bir şekilde kullanılabilir.

Dokunmatik ekranlı laptopların çok uzun süredir teknoloji dünyasının bir parçası olduklarını da hatırlatalım. 2010 yılında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Steve Jobs, dokunmatik ekrana sahip olan laptopların ergonomik açıdan korkunç olduğunu dile getirmişti. Apple'ın dokunmatik ekranlı MacBook modelleri ile ilgili çalışmalarını sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.