Apple, 4. finansal çeyrekte 90,15 milyar dolar gelir elde etti

Apple tarafından açıklanan bilgilere göre ise şirket, bir önceki yılın aynı döneminde oranla yüzde 8 oranında bir artışla birlikte 4. çeyrekte 90,15 milyar dolar gelir elde etti.
Apple, 4. finansal çeyrekte 90,15 milyar dolar gelir elde etti

Apple'ın iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerini tanıttığını geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise 4. finansal çeyreği ile ilgili detayları paylaşan Apple, Wall Street analistlerinin beklentilerini aştı.

Apple'ın 4. finansal çeyrek içinde 88,90 milyar dolar gelir elde etmesini bekleniyordu. Apple tarafından açıklanan bilgilere göre ise şirket, bir önceki yılın aynı döneminde oranla yüzde 8 oranında bir artışla birlikte 4. çeyrekte 90,15 milyar dolar gelir elde etti.

Toplam gelir beklentilerin üzerine çıksa da iPhone gelirleri beklenenin altına kaldı. Analistler, şirketin iPhone satışlarından 43,21 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyordu. Paylaşılan bilgilere göre Apple, iPhone satışlarından 42,63 milyar dolar elde etti.

Bu durumun ana nedeninin iPhone 14 ailesinin satışlarının büyük oranda bu çeyrek içinde gerçekleşmemesi olabileceğini da ekleyelim. iPhone 14 ailesinin satışlarının sadece 8 günü 4. finansal çeyrek içinde yer aldı. iPhone 14 ve 14 Plus modellerine olan talebin beklenenin altında kaldığını da ayrıca paylaşalım.

iPhone 14 ailesine geçiş yapan kullanıcılar büyük oranda iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerini tercih ediyor. Mac gelirlerinde ise oldukça yüksek bir artış söz konusu. Apple tarafından aktarılan bilgilere göre Mac gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 25,39 oranında bir artış yaşayarak 11,51 milyar dolara ulaştı.

iPad modelleri ise gelir anlamında beklenenin altında kaldı. Wall Street iPad modellerinin bu çeyrek içinde 7,94 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyordu. iPad modelleri çeyrek içinde 7,17 milyar dolar gelir elde edebildi. Diğer ürünlere baktığımızda ise yüzde 9,85 oranında bir artışla birlikte 9,65 milyar dolar gelir elde edildiğini görüyoruz.

Apple'ın kısa süre önce iPhone, Apple Watch ve iPad aileleri için yeni modeller tanıttığını da hatırlatalım. Yeni modellerinin satışları ile ilgili detaylar ise bir sonraki finansal çeyrek içinde karşımıza çıkacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.