Yerli girişim Parabol, EIT Urban Mobility'den yatırım aldı

Mobilite odağında çözümlere sahip olan Parabol, Avrupa Birliği'ne bağlı bir alt kuruluş olan EIT Urban Mobility'den yatırım aldı.
Yerli girişim Parabol, EIT Urban Mobility'den yatırım aldı

Ankara merkezli yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Parabol'un, Cermoni ve Pintask isimli çözümlerini geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştık. Mobilite odağında çözümlere sahip olan Parabol, bugün edindiğimiz bilgilere göre yatırım aldı.

Parabol tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre şirket, EIT Urban Mobility'den (Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü) yatırım aldı. Parabol'un ne kadar yatırım aldığı veya şirket değerlemesi ile ilgili finansal detayların paylaşılmadığını da ekleyelim.

Avrupa Birliği'ne bağlı bir alt kuruluş olan EIT Urban Mobility, kentsel hareketlilik alanında daha yaşanabilir ve sürdürülebilir şehirler için paydaşları bir araya getirerek yenilikçi çözümlerin gerçek hayatta uygulanmasını ve katma değerli iş birliklerinin gerçekleşmesini sağlıyor. 

Parabol tarafından aktarılan bilgilere göre EIT Urban Mobility'den alınan yatırım, Almanya başta olmak üzere Avrupa pazarına açılma için kullanılacak. Parabol, yatırım ile birlikte iklim değişikliği ile mücadelede ulaşımın şehirlerimizin üzerindeki negatif etkisini azaltmak ve yaşadığımız alanları karbonsuzlaştırma için geliştirdiği yenilikçi çözümleri Avrupa'ya taşımayı hedefliyor.

2011 yılında Metin Barış tarafından Ankara'da kurulan Parabol, özellikle mobilite alanında çözümler geliştiriyor. Parabol'un sürdürülebilir mobilite için geliştirdiği büyük veri tabanlı, yenilikçi ve sürdürülebilir karar destek sistemlerinin 11 ülkede ve 50'den fazla şehirde kullanıldığını da ekleyelim.

Cermoni, Pintask, Safely, Duma ve Metis isimli çözümlere sahip olan Parabol, Türkiye haricinde Gürcistan, Kazakistan, Hindistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya ve Filistin gibi ülkelerde aktif olarak hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.