Saha işlerinin koordinasyonu, kontrolü ve analizinde kullanmaya başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube ekibi, tüm levha işlerini tek bir harita üzerinden yönetmeye başladı ve iki haftada 360 farklı yerdeki işini dijital olarak koordine etti. Bunu Parabol'un yeni ürünü, harita tabanlı iş takip uygulaması Pintask ile yaptı.
Hem saha çalışanlarının hem de yöneticilerin işini kolaylaştırmak
Yukarıdaki örnekten anlaşıldığı gibi Pintask, temelde saha çalışmaları ve çalışanlarını harita üzerinden takip edebilir tek bir ekran ile sahaya hakim olmayı sağlıyor. Amaç, hem yöneticilerin hem de saha çalışanlarının hayatlarını kolaylaştırmak. Çünkü sahada yapılan işlerin çoğunluğu beden gücü gerektiren emek yoğun işler... Raporlamalarını kağıt kalem ile teker teker yapması saha çalışanlarına hem vakit kaybettiren hem de uğraştıran bir durum.
PCR testinin takibinde kullanılıyor
Pintask, Mayıs ayından piyasaya sürüldü. Şirket, alt yapı kurumları ya da cihaz bakım teknik servislerinde kullanılmasını öngörüyor. Bunun dışında Covid-19 salgınıyla mücadele etmek için yapılan PCR testinin takibinde kullanılmaya başlandı. Test süreçleri konum tabanlı olarak takip ediliyor.
Ne işe yarıyor?
Harita üzerinde konuma görev oluşturabilen uygulama, göreve ait bütün gereklilikleri belirleyip ilgili kişi veya ekiplere atayabiliyor. Böylece saha çalışanları mobil uygulama aracılığıyla kendilerine atanan işleri görebiliyor, işin konumuna ulaşabiliyor ve işin durumuna dair raporlamaları uygulama üzerinden yapabiliyor. Pintask'ın öncelikli özelliklerinden biri harita tabanlı olması. Bu noktada diğer iş takip uygulamalarından ayrışıyor. Bir taraftan sektör bağımsız... Yani tek bir sektör üzerinden kurgulanmıyor.
Parabol'ün ürünleri 25 şehirde aktif olarak kullanılıyor
Akıllı ulaşım sistemleri sektöründe faaliyet gösteren Parabol, ODTÜ Teknokent'te Metin Barış tarafından kuruldu. 2011'de kurulan şirket, akıllı ulaşım sistemleri sektöründe trafik yönetimi ve denetimi üzerine çözümler üreterek şehir yetkilileri ve vatandaşlar için akıllı ulaşım hizmetleri geliştiriyor. Parabol ilk kez 2012 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Trafik Sinyalizasyon Şube Müdürlüğü ile yapılan proje sonucunda Türkiye’de ilk defa Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi’ni 22 kavşakta uygulamayla adını duyurdu. Bu sayede bu şehirde kavşaklarda bekleme süresi yüzde 30 azaldı.
15 kişilik ekibin ürettiği çözümleri şu an Türkiye'de 25 şehirde aktif olarak kullanılıyor. Parabol'un Türkiye haricinde Gürcistan, Kazakistan, Hindistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya ve Filistin'de geliştirdiği ürünler kullanılıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap