Uygun fiyatlı iPhone SE ailesi iptal edilebilir

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı yeni bilgilere göre iPhone SE ailesi için yolun sonuna gelmiş olabiliriz.
Uygun fiyatlı iPhone SE ailesi iptal edilebilir

4. nesil iPhone SE modelinin yenilenen tasarımı ile 2023 yılında karşımıza çıkabileceğini geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı yeni bilgilere göre ise iPhone SE ailesi için yolun sonuna gelmiş olabiliriz.

Geçtiğimiz ay 4. nesil iPhone SE modelinin iptal edilebileceği veya ertelenebileceği ile ilgili açıklamalarda bulunan Ming-Chi Kuo, kısa süre önce paylaştığı bir blog yazısı ile birlikte Apple'ın iPhone SE ile ilgili üretim ve sevkiyat planlarının iptal edildiğini aktardı.

Kuo'ya göre uygun fiyatlı iPhone SE ailesinin iptal edilmesindeki en önemli etkenler ise beklenen satış başarısına ulaşılamaması ve diğer uygun fiyatlı modellerin gerisinde kalması. iPhone SE ailesinin tamamen iptal edilmesinin pek sürpriz olmadığını da paylaşalım.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Mart ayında iPhone SE modellerinin üretim sayısının düşürüleceği ile ilgili haberler karşımıza çıkmıştı. Apple'ın konu ile ilgili herhangi bir açıklama paylaşmadığını da ayrıca ekleyelim. İlk olarak 2016 yılında tanıtılan iPhone SE, ikinci nesil modeli ile ise 2020 yılında karşımıza çıktı.

Son iPhone SE modeli ise geçtiğimiz yılın Mart ayında tanıtıldı. iPhone SE modelleri, hem uygun fiyatlı olması hem de küçük bir ekran boyutuna sahip olması ile birlikte kullanıcılar tarafından sevilese de beklenen satış başarılarını gösteremedi.

4. finansal çeyrekte 90,15 milyar dolar gelir elde eden Apple'ın özellikle iPhone 14 Pro ailesi ile birlikte önemli bir başarı yakaladığını sizlere aktarmıştık. Bu durum Apple'ın uygun fiyatlı modelleri tekrar gözden geçirmesine neden olmuş olabilir. iPhone SE ailesi ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.