Yenilenen iPhone SE tanıtıldı!

iPhone ailesinin en yeni üyesi olan yenilenen iPhone SE modeli resmen tanıtıldı.
Yenilenen iPhone SE tanıtıldı!

Nisan ayının ilk günlerinde yeni iPhone SE modelinin Apple Store'da göründüğünü ve kısa zaman sonra tanıtılabileceğini sizlere aktarmıştık. Bugün ise iPhone ailesinin en yeni üyesi olan yenilenen iPhone SE modeli resmen tanıtıldı. Tasarım anlamında iPhone 8 modeline oldukça benzeyen yeni iPhone SE, siyah, beyaz ve kırmızı olmak üzere 3 renk seçeneği sunuyor.

7,3 mm kalınlığında ve 148 gram ağırlığında olan iPhone SE, 4,7 inçlik IPS bir ekran sunuyor. 1334 x 750 piksel çözünürlüğündeki iPhone SE modelinin PPI değeri ise 326. Gücünü Apple tarafından üretilen A13 Bionic işlemcisinden alan yeni iPhone SE modeli, sahip olduğu IP67 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı da dayanıklı konumda.

Ekranın alt kısmında yer alan home tuşunda Touch ID teknolojisini de kullanan iPhone SE, 64, 128 ve 256 GB dahili depolama seçeneklerine de sahip. ƒ/1.8 diyafram açıklığına sahip 12 megapiksellik tek kamera sunan iPhone SE modeli, 5 kata kadar dijital zoom yapabiliyor.

iPhone SE modelinin 4K çözünürlüğünde 24, 30 ve 60 FPS video kaydı yapabildiğini de ekleyelim. Ön tarafta ise ƒ/2.2 diyafram açıklığına sahip 7 megapiksellik bir selfie kamerası kullanan iPhone SE, ön kamerası ile 1080 piksel çözünürlükte 30 FPS video kaydı yapabiliyor.

iPhone 8 modeli ile tamamen aynı pil ömrüne sahip olacak olan iPhone SE, 13 saate kadar video oynatma, 8 saate kadar online video izleme ve 40 saate kadar ses çalma sunuyor. iPhone SE modelinin kablosuz şarj ve hızlı şarj desteğine sahip olduğunu da ekleyelim.

iPhone SE modeli, 18 W veya daha güçlü bir adaptör ile yaklaşık 30 dakikada yüzde 50’ye kadar şarj olabiliyor. Fakat söz konusu hızlı şarj adaptörünü ayrıca satın almanız gerekiyor. Son olarak iPhone SE modelinin fiyatına gelecek olursak cihazın 64 GB'lık versiyonu ülkemizde 5 bin 299, 128 GB'lık versiyonu 5 bin 749 ve 256 GB'lık versiyonu ise 6 bin 599 TL fiyat etiketi ise satılacak. 

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.