Yapay zeka destekli sanal kimlik doğrulama girişimi Onfido, 100 milyon dolar yatırım aldı

Eamon Jubbawy, Husayn Kassai ve Ruhul Amin tarafından kurulan Onfido'un paylaştığı bilgilere göre girişim, 100 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli sanal kimlik doğrulama girişimi Onfido, 100 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka temelli bir doğrulama platformu olarak hizmet veren Onfido, önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Eamon Jubbawy, Husayn Kassai ve Ruhul Amin tarafından kurulan Onfido'un paylaştığı bilgilere göre girişim, 100 milyon dolar yatırım aldı.

Yapay zeka destekli sanal kimlik doğrulama imkanı sunan Onfido, 2012 yılında Londra'da kuruldu. Paylaşılan bilgilere göre 100 milyon dolarlık yatırım Airbnb ve Uber gibi önemli firmaların da yatırımcısı konumunda olan TPG Growth liderliğinde gerçekleşti.

TPG Growth'un haricinde Salesforce Ventures ve M12 Capital gibi önemli firmaların yatırıma katıldığını da ekleyelim. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere baktığımızda 100 milyon dolarlık yeni yatırımın Onfido'nun aldığı 10. yatırım olduğunu görüyoruz.

Alınan yeni yatırım ile birlikte Londra merkezli girişimin aldığı toplam yatırımı 180 milyon doların üzerine çıkardığını da ekleyelim. Onfido tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım şirketin mevcut çözümlerini büyütmesi ve yeni çözümler üretmesi için kullanılacak.

San Francisco, New York, Albuquerque, Lisbon, Berlin, Paris, Yeni Delhi ve Singapur olmak üzere 9 farklı noktada ofislere sahip olan Onfido, 350'yi aşkın çalışana da sahip. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin çalışan sayısı 2021 yılı itibariyle 450'ye çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.