Apple iPhone SE özellikleri ve fiyatı açıklandı

Apple iPhone SE özellikleri ve fiyatı açıklandı

Apple bu akşam düzenlediği etkinlikte özel bir iPhone modeli olan iPhone SE'yi tanıttı. iPhone 6 ile birlikte büyüyen telefon boyutlarından şikayetçi olanların beklediği haberi veren Apple, cihazı 4 inç ekran boyutuna sahip en güçlü telefonu olarak tanımlıyor.

Yapı Kredi'nin katkılarıyla canlı olarak aktardığımız etkinlikte tanıtılan iPhone SE, tasarım açısından iPhone 5S'den neredeyse tamamen farksız. Uzay grisi, silver, gold ve rose gold renk seçenekleriyle gelecek olan iPhone SE teknik özellikleriyleyse bir iPhone 6 kadar güçlü. Cihazın A9 işlemcisi ve M9 hareket işlemcisi bulunuyor ve grafik işlemcisi iPhone 6S ile aynı.

Güçlü görüntü özellikleriyle dikkat çeken cihazın 4K çekebilen 12MP iSight kamerası bulunuyor. iPhone 6S ile gelen Live Photos çekme ve görüntüleme özellikleri de iPhone SE kullanıcılarına sunuluyor. Cihazın ön kamerasından flash'lı çekim yapmak da mümkün.

Cihazı 5 serisinden ayıran en önemli özelliklerden bir diğer de NFC çipe sahip olması sayesinde Apple Pay desteklemesi.

Türkiye'de 29 Mart'ta 1.999 TL'den başlayan fiyatlarla ön satışa sunuluyor

16 GB ve 64 GB'lık iki seçenekle sunulacak olan iPhone SE, 399 ve 499 dolardan satılacak. 24 Mart'ta ön satışa sunulacak olan cihazın sevkiyatları  31 Mart'ta başlayacak ABD, Birleşik Krallık, Singapur ve bir grup diğer ülkede. Apple iPhone SE'yi Mayıs ayı sonuna kadar 110 ülkede satışa sunmayı planlıyor.

Türkiye'de cihaz 29 Mart'tan itibaren siparişe açılacak. Türkiye fiyatları ise 16 GB model için 1.999 TL ve 64 GB'lik model 2.399 TL olarak belirlenmiş.

Geçtiğimiz yıl 30 milyon adet 4 inç'lik cihaz sattığını söyleyen Apple, bu ekran ebatına olan talebi yeniden kendi lehine çevirebilir iPhone SE ile.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.