Sony ve Manchester City ortaklığında geliştirilen metaverse deneyiminin öne çıkan detayları

Sony ve Manchester City, CES 2023'de düzenlenen bir basın toplantısında oluşturdukları metaverse deneyiminin detaylarını paylaştı.
Sony ve Manchester City ortaklığında geliştirilen metaverse deneyiminin öne çıkan detayları

İlk olarak 2021'in Kasım ayında iş ortaklığını duyuran Sony ve Manchester City, CES 2023'de düzenlediği bir basın toplantısında oluşturdukları yeni metaverse deneyiminin detaylarını paylaştı. Bu yeni metaverse deneyiminde hayranlar özel avatarlarıyla Manchester City takımının Etihad Stadyumu'na giderek çeşitli aktivitelere katılım gösterebiliyor. İki markanın da belirttiği üzere söz konusu metaverse deneyimi şu an için Proof-of -Concept aşamasında.

Tanıtım videosunda ise sanal avatarların stadyum sahasında koştuğunu, ara sıra dans ettiğini ve beraber bir zaferi kutladığını görmekteyiz.

Sony metaverse deneyimindeki futbol oyuncularının gerçekçi olması için oyuncuların videolarını çekmenin yanı sıra hacimsel verilerini (volumetric data) de topladı. Bu sayede oyuncular, metaverse deneyiminde yeniden yaratıldı. Şirket, oyuncuların metaverse deneyiminde oluşturulması için yalnızca 7 sensor kullandığını belirtiyor. Bu sayede hayranlar, sanal ortamda oyuncuları her açıdan kolayca izleyebiliyor.

Öte yandan söz konusu metaverse deneyiminin, Playstation'ın sevilen oyunları Horizon Forbidden West ya da God of War Ragnarök gibi görsel açıdan büyüleyici bir ortam sunmadığını söyleyebiliriz. Bu da tanıtım videosunda gördüğümüz üzere deneyimin laptop ve mobil cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalışması için benimsenmiş bir yaklaşım olabilir. 

Bu arada katılımcılar, metaverse deneyiminde kullanacakları avatarları mobil uygulama üzerinden oluşturabilecek. Uygulamanın 2023'de yayına alınması planlanıyor. 

Sony'nin geçtiğimiz yıl boyunca oyun alanında önemli adımlar atmaya devam ettiğini gördük. Şubat ayında Sony Ventures Corporation'ın ortalama 215 milyon dolarlık dördüncü fonu Sony Innovation Fund 3'nin ilk kapanışı tamamlandı. Bununla beraber PlayStation oyun konsolunun başarısı ile birlikte oyun dünyasının en köklü ve önemli markalarından biri haline gelen Sony Interactive Entertainment, önemli oyun serilerinin geliştiricisi Bungie'yi 3,8 milyar dolara satın aldı.  Epic Games şirketin eski yatırımcısı konumunda bulunan Sony ve Lego Group'un çatı şirketi olan Kirkbi tarafından toplamda 2 milyar dolar yatırım aldı. Sony ve Kirkbi şirketlerinin 1'er milyar dolar ile birlikte yatırım turuna katıldıklarını da ekleyelim. Görünen o ki; şirketin oyun alanında attığı adımlar, bu yeni proje ile birlikte metaverse'e doğru genişliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.