Sony Ventures Corporation'ın 215 milyon dolarlık dördüncü fonu: Sony Innovation Fund 3

Sony Ventures Corporation'ın 25 milyar Japon Yeni, yani ortalama 215 milyon dolarlık dördüncü fonu Sony Innovation Fund 3'nin ilk kapanışı tamamlandı.
Sony Ventures Corporation'ın 215 milyon dolarlık dördüncü fonu: Sony Innovation Fund 3

Sony Ventures Corporation'ın 25 milyar Japon Yeni, yani ortalama 215 milyon dolarlık dördüncü fonu Sony Innovation Fund 3'nin ilk kapanışı tamamlandı.

Sony Innovation Fund 3'nin ortaklar arasında SMBC Group, Mizuho Group, Daiwa Securities Group, Sumitomo Mitsui Trust Bank, The Bank of Yokohama, The Shiga Bank, Koei Tecmo Group, Kawasaki Heavy Industries, Mitsubishi Estate, bir üniversite ve Sony Group bulunuyor. 

Sony Ventures Corporation, Sony'nin tüm girişim yatırım faaliyetlerini yönetmek için geçtiğimiz yıl temmuz ayında kuruldu. Sony Innovation Fund, bilhassa gelişmekte olan teknoloji şirketlerinin tüm aşamalarını ve global çevresel sorunlarını çözen girişimlere yatırım yapıyor. Bugüne kadar robotik, yapay zeka, mobilite, sağlık, gıda teknolojisi, SaaS, fintech, edtech gibi teknoloji sektörlerine 100'den fazla yatırım yapıldı. Sony Innovation Fund'ın portföy şirketlerinin yaklaşık yüzde 40'ı bugüne kadar Sony ile stratejik ortaklıklar kurdu.

Sony Group Corporation Başkan Yardımcısı Toshimoto Mitomo, Sony'nin yeni işleri ve açık inovasyonu teşvik etmeye kendini adadığını söyledi. Mitomo, ilk fonun lansmanından bu yana, girişim yatırım faaliyetlerinin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü, bu nedenle Sony Ventures Corporation'ı kurduklarını dile getirirken bu yatırım faaliyetinin Sony'ye ve desteklediği teknoloji ekosistemlerine sağlam bir katkı yapacağından emin olduğunu sözlerine ekledi.

Sony Ventures Corporation CEO'su Gen Tsuchikawa ise yeni nesil teknolojilerin yaratılmasına öncülük eden, açık inovasyonu teşvik eden ve kurumsal risk sermayesi faaliyetleri aracılığıyla global çevreye ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunan girişimcileri ve startup'ları aktif olarak teşvik ettiklerini belirtti.

Yeni fonla Sony Ventures Corporation, yalnızca gelişen teknoloji sektörlerine ve yüksek büyüme hızına sahip girişimlere yatırım yapmakla kalmayacak, aynı zamanda portföyündeki ESG (Environmental, Social and Governance) girişimlerini daha da güçlendirecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.