Dünyanın sayılı elektronik üreticilerinden biri olan Foxconn dijital sağlık işine giriyor

Tayvan merkezli elektronik üreticisi Foxconn, Biophotonic Corp. (tBPC) ve Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü (ITRI) ile uzaktan hasta izleme platformu geliştirmek için işbirliği anlaşması imzaladı.
Dünyanın sayılı elektronik üreticilerinden biri olan Foxconn dijital sağlık işine giriyor

Covid-19 salgını her sektörü değiştirdi ve dönüştürdü. Bu dönüşümden en çok etkilenen alan ise sağlık hizmetleri ekosistemi oldu. McKinsey & Co'un geçen yıl yayınladığı rapor, Asya'daki dijital sağlık pazarı 2025'e kadar 100 milyar dolara ulaşacağını ortaya koydu. Bu noktada bu rekabetin gerisinde kalmak istemeyen birçok şirket, sağlık alanında adımlar atmaya başladı. 

Tayvan merkezli elektronik üreticisi Foxconn, Biophotonic Corp. (tBPC) ve Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü (ITRI) ile uzaktan hasta izleme platformu geliştirmek için işbirliği anlaşması imzaladı. Şirket, Güneydoğu Asya'da tıbbi cihaz pazarına girecek. 

New Taipei'deki Tucheng Hastanesi'nde bir yıl sürecek yazılım geliştirme programına başlayacak. Şirketin asıl amacı katma değerli akıllı tıbbi cihazlar üretmek. Foxconn ayrıca gelecek günlerde sağlık sektöründeki yerini sağlamlaştırmak adına başka şirketlerle de ortaklığa gideceğini açıkladı. 

Foxconn, 1974 yılında elektronik bileşenler üretmek amacıyla kuruldu. Foxconn'un, Asya, Avrupa ve Güney Amerika'da çok sayıda fabrikası bulunuyor. Bu fabrikalar dünya tüketim elektroniği piyasasının yüzde 40'ını üretiyor. Çin'in dokuz farklı şehrinde toplam 13 fabrikaya sahip. Şirketin en büyük fabrikası, Shenzhen'de yer alıyor. 

Diğer yandan Foxconn geçen yıl Kasım ayında, elektrikli araçlar, robotlar ve dijital sağlık alanında 700 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını açıklamıştı. 2021'in Ekim ayında  Tayvan'ın en büyük otomobil üreticisi olan Yulon Motors, ortak girişimleri olan ilk elektrikli araç konseptlerini tanıtmıştı. Foxconn, iPhone üretimine devam edebilmek için Çin'de "SARS kahramanı” olarak tanınan bilim insanı Zhong Nanshan ile anlaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.