Foxconn, iPhone üretimine devam edebilmek için "SARS kahramanı” ile anlaştı

Üretime devam etmek için önemli adımlar atmaya karar veren Foxconn yönetimi, Çin'de "SARS kahramanı” olarak tanınan bilim insanı Zhong Nanshan ile anlaştı.
Foxconn, iPhone üretimine devam edebilmek için

Çin'de başlayan Corona virüs salgının pek çok teknoloji firmasını olumsuz etkilediğini sizlere daha önce aktarmıştık. Dünyanın en önemli üretim fabrikalarından olan ve Apple'ın ürünlerini de üreten Foxconn da virüs salgını nedeniyle iPhone üretimini durdurmuştu.

Geçtiğimiz Şubat ayında ise Apple, ikinci finansal çeyrek gelir tahminin Corona virüs salgını nedeniyle tutmayacağını açıklamıştı. Üretime devam etmek için önemli adımlar atmaya karar veren Foxconn yönetimi, Çin'de "SARS kahramanı” olarak tanınan bilim insanı Zhong Nanshan ile anlaştı.

Zhong Nanshan

2003 yılında ortaya çıkan SARS virüsü konusunda önemli çalışmalar yapan Zhong Nanshan, Foxconn'a Corona virüs salgını ile ilgili danışmanlık hizmeti verecek. Zhong Nanshan'in aynı zamanda Çin'de Corona virüsünü araştıran Ulusal Sağlık Komisyonunun liderliğini üstlendiğini de ekleyelim.

iPhone üretiminin büyük oranda Foxconn'a bağlı olması nedeniyle gelecekte iPhone stoklarının sınırlı olması ve gelmesi planlanan yeni iPhone modellerinin beklenenden daha geç gelebileceğini de ekleyelim. Tam da bu noktada devreye giren Zhong Nanshan, danışmanlık vererek Foxconn'un tekrar üretime geçmesine yardımcı olacak.

Geçtiğimiz günlerde Reuters tarafından paylaşılan bir habere göre Foxconn'un çalışanlarının işe gelmesi için ekstra para teklif etmeye hazırlandığını da belirtelim. Paylaşılan bilgilere göre Foxconn, çalışanlarına işe geri dönmeleri için 1000 dolar teklif edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.