Dijital sağlık girişimi Volta Medical 37,8 milyon dolar yatırım aldı

Volta Medical, elektrofizyoloji toplardamar yoluyla (çoğunlukla kasık) kalp içine kateter denilen ince tüpler gönderip kalbin elektrik sisteminin incelenmesini sağlayan yöntem olarak tanımlanan elektrofizyoloji için yazılım üretiyor.
Dijital sağlık girişimi Volta Medical 37,8 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık girişimi Volta Medical 37,8 milyon dolar yatırım aldı. Fransa merkezli şirketin B Serisi yatırım turu Vensana Capital, Lightstone Ventures ve Glide Healthcare tarafından yönetildi. Volta Medical, yeni gelen yatırımı ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Şirketin toplam yatırım miktarı ise 73,6 milyon dolara çıktı. 

Volta, elektrofizyoloji  toplardamar yoluyla (çoğunlukla kasık) kalp içine kateter denilen ince tüpler gönderip kalbin elektrik sisteminin incelenmesini sağlayan yöntem olarak tanımlanan elektrofizyoloji için yazılım üretiyor. 2016 yılında kurulan şirket, düzensiz ve hızlı kalp atımları ile karakterize bir aritmi yani ritim bozukluğunu tanımlıyor. Kalp içerisinde pıhtı oluşumu ile sonuçlanabilen rahatsızlığın tedavi edilmesini sağlıyor. 

Akciğer, kalp, tansiyon, şeker gibi kronik hastalıklar dünya genelinde en yaygın ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Kalp ve damar hastalıkları Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) verilerine göre ölümlerin en yaygın sebeplerinden biri. Hatta yılda yaklaşık 18 milyon kişinin hayatını kaybetmesine yol açıyor.

Geçen Temmuz ayında kalp ve damar hastalıklarına odaklanan Cleerly, 192 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 192 milyon dolarlık yatırım turu, Rowe Price and Fidelity Management and Research Company liderliğinde yönetildi. C Serisi yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Sands Capital, Piper Sandler's Merchant Banking ve Heartland Healthcare Capital fonları, Mirae Asset Capital, Peter Thiel, Breyer Capital, Novartis, Vensana Capital, LRVHealth, New Leaf Ventures, Cigna Ventures ve DigiTx Partners gibi kalabalık bir ekip vardı. Şirketin toplam yatırım miktarı 248 milyon dolara çıktı.

Şirket, 2016 yılında bu alanda uzmanlaşmış bir doktor olan James Min tarafından kuruldu. New York merkezli şirket, atar damar duvarının üzerindeki plak oluşumunu değerlendirerek kalp hastalığını erken teşhis ediyor. Hastalara kişiselleştirilmiş tedavi programları sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.