Animoca Brands, Web3 fonu için 1 milyar dolar toplamayı hedefliyor

Animoca Brands, yeni Web3 ve metaverse yatırım fonu bu çeyrek boyunca 1 milyar dolar toplamayı planlıyor.
Animoca Brands, Web3 fonu için 1 milyar dolar toplamayı hedefliyor

Web3 ve blockchain oyun şirketlerinin en önemli yatırımcılarından Animoca Brands, yeni Web3 ve metaverse yatırım fonu bu çeyrek boyunca 1 milyar dolar toplamayı planlıyor. Bloomberg'ün Twitter Spaces oturumunda yakın dönemdeki planlarını paylaşan Animoca Brands kurucu ortağı Yat Siu, Animoca Capital'in potansiyel yatırımcılarla görüşmede olduğunu ve toplanan fonun, blockchain ve metaverse girişimlerini desteklemek için kullanılacağını açıkladı. 

Ağustos ayında Temasek liderliğinde 100 milyon dolar yatırım alan Animoca Brands'in 380 firmada hissesi bulunuyor. 

FTX iflasıyla yaşanan kripto piyasasındaki düşüş, bireysel yatırımcıların bazılarını zor durumda bıraksa da, büyük yatırım şirketleri için fırsatların kapılarını aralıyor. Öte yandan büyük yatırım şirketlerinin de bu durumdan etkilendiğini söylemek mümkün.

FTX iflası, DCG ve Gemini çekişmesini tetiklerken, Animoca Brands'in portfolyosunda yer alan şirketleri de etkisi altına aldı. Siu'nun aktardıklarına göre portfolyoda yer alan neredeyse bir düzine şirket, FTX iflasından ciddi anlamda etkilendi. Bu şirketler arasında varlıklarını FTX'de tutan NFT uzay mekiği satıcısı Star Atlas da yer alıyor. 

Yat Siu, konuşmasında pazarın zorlu şartlarını vurgulayarak, yine de bu alana ilgi duyduklarının altını çizdi. Siu, şu an için hedeflerinin 2023'ün ilk çeyreğinde bu fonu tamamlamak olduğunu da belirtti. 

Animoca Capital'ın hedeflediği fon miktarında düşüş yaşanması da gözlerden kaçmadı. Kasım ayında Yat Siu verdiği bir röportajda 1 milyar dolar ila 2 milyar dolar arası fon toplamayı hedeflediklerini belirtmişti.  FTX'in iflasının ötesinde küresel olarak yaşanan ekonomik durgunluk da fon toplamayı zorlaştıran etkenlerden biri olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.