Tesla'dan 300 dolarlık kablosuz şarj cihazı: Tesla Wireless Charging Platform

Otomobil odağının dışında yer alan ürünleri kullanıcılarına sunmaya devam eden Tesla, kablosuz şarj cihazı geliştirdiğini duyurdu.
Tesla'dan 300 dolarlık kablosuz şarj cihazı: Tesla Wireless Charging Platform

Elektrikli otomobil pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alan Tesla'nın geçtiğimiz yıllarda alev silahı ve tekila gibi ilginç ürünlerle karşımıza çıktığını sizlere aktarmıştık. Otomobil odağının dışında yer alan ürünleri kullanıcılarına sunmaya devam eden Tesla, kablosuz şarj cihazı geliştirdiğini duyurdu.

Tesla tarafından aktarılan bilgilere göre kablosuz şarj cihazının tasarım sürecinde Cybertruck modelinden ilham alındı. Geliştirilen kablosuz şarj cihazının en önemli özelliği ise aynı anda birden fazla cihazı kablosuz olarak şarj edebilmesi. Aynı anda 3 cihazı şarj edebilecek olan kablosuz şarj cihazı, her cihaz için 15W'a kadar hızlı şarj da destekleyecek.

USB-C bağlantı noktası üzerinden güç alan kablosuz şarj cihazı, 65W USB-C adaptör ile birlikte geliyor. Qi teknolojisine sahip olan kablosuz şarj cihazı, bu teknolojiyi destekleyen akıllı telefon, saat ve kulaklık gibi ürünleri şarj edebiliyor.

Hatırlatmak gerekirse Apple, 2018 yılında AirPower isimli bir kablosuz şarj cihazı ile karşımıza çıkmıştı. Tesla'nın geliştirdiği kablosuz şarj cihazı ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan ve birden fazla cihazı aynı anda şarj edebilmeyi vaadeden AirPower, 2019 yılında ise iptal edilmişti.

Kablosuz şarj cihazı, tıpkı diğer Tesla ürünleri gibi şirketin kendi online mağazasında satışa sunulacak. Tesla'nın paylaştığı bilgilere göre kablosuz şarj cihazının fiyatı ise 300 dolar. Tesla'nın kablosuz şarj cihazının gönderimlerine ise 2023 yılının Şubat ayında başlanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.