Apple kablosuz şarj istasyonu AirPower ürününü iptal etti

Apple kablosuz şarj istasyonu AirPower ürününü iptal etti

Apple zaten uzun süredir geciken kablosuz şarj istasyonu ürünü AirPower'ı iptal etti. 2018 yılında piyasaya sunulması beklenen cihaz, bir türlü piyasaya çıkamamıştı. Ancak buna rağmen kullanıcılar AirPower şarj istasyonunu merakla bekliyordu. Hatta son dönemde söylentiler iyice artmış, Apple'ın AirPower'ı piyasaya sunmak üzere olduğu, üretimin başladığına dair haberler sızmıştı.

Apple'ın AirPower ürünü üzerinde çalıştığı ve piyasaya sürmeye hazırlandığı bir sır olmaktan çıkarken, son derece şaşırtıcı bir haber geldi. Apple aksesuarı piyasaya sürmekten vazgeçtiğini açıkladı. Apple'ın Donanım Mühendisliği'nden sorumlu kıdemli yöneticisi Dan Riccio, TechCrunch'a resmi kanalla yaptığı açıklamayla ürünü piyasaya sürmeme kararı aldıklarını belirtti.

Apple'ın aldığı bu kararın arkasındaki sebep de belli oldu. Şirket, AirPower için çok çaba sarf ettiklerini belirterek, AirPower'ın yüksek standartlarına ulaşamayacağına karar vererek projeyi iptal etti. Bu ürün için lansmanı dört gözle bekleyen müşterilerinden özür dileyen Riccio, geleceğin kablosuz olduğuna inandığını da sözlerine ekledi.

Apple'ın henüz çok kısa süre önce kablosuz şarj destekli AirPods 2'yi tanıtması da, tüketici nezdinde AirPower beklentisini artırmıştı. Hatta pek çok kullanıcı eş zamanlı olarak AirPower'ın neden tanıtılmadığını da merak etmişti. Kullanıcıların yeni nesil nesil AirPods'ları ve kablosuz şarj destekleyen iPhone'larını Apple'ın kendi kablosuz şarj istasyonunda şarj etmeleri şimdilik hayal oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.