Yerine birini arayan Elon Musk, Twitter'daki CEO'luk görevine veda ediyor

Elon Musk, yerine birini bulduktan sonra Twitter'ın CEO'luğundan istifa edeceğini söyledi. Musk, bundan sonra sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğini de açıkladı.
Yerine birini arayan Elon Musk, Twitter'daki CEO'luk görevine veda ediyor

Birkaç gün önce Elon Musk, Twitter'da bir anket yayınlamış ve kullanıcılara, şirketin başkanlığından istifa edip etmemesi gerektiğini sormuştu. Aynı zamanda anketinin sonuçlarına uyma sözü de vermişti. Yani çoğunluk etmesi gerektiğini söylerse başkanlıktan istifa edeceğini belirtmişti. Anket kapandığında, katılımcıların yüzde 57,5'i Musk'ın istifa etmesi gerektiğini söylemişti.

Dün ise Musk, anketin sonucunun ardından, yalnızca ücretli Twitter Blue abonelerinin şirketin gelecekteki politikalarıyla ilgili anketlerde oy kullanabileceğini açıklamıştı. Bunun ardından Musk'ın CEO'luk görevini devretmeyeceğini düşünmeye başlamıştık, ancak öyle olmadı. Elon Musk, yerine birini bulduktan sonra Twitter'ın CEO'luğundan istifa edeceğini söyledi ve şöyle bir tweet attı: "İşi alacak kadar aptal birini bulur bulmaz CEO'luktan istifa edeceğim! Bundan sonra sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğim."

Aslında bunun sadece bir anket nedeniyle alınmış bir karar olduğunu söylemek doğru olmayacaktır. Zira Wall Street'te Musk'a istifa etmesi için yapılan çağrılar haftalardır artıyordu. Son zamanlarda Tesla yatırımcıları bile onun sosyal medya platformuna odaklanmasının Tesla işini yavaşlattığını söylüyordu. Gün içinde Tesla'nın hisselerinin de sert bir düşüş yaşadığını sizlere aktarmıştık. Musk'ın bu kararın alınmasında tüm bunlar etkili olmuş olabilir.

Twitter'da son zamanda politikalar konusunda da bazı değişiklikler yaşanmıştı. Twitter, kullanıcıların Mastodon, Instagram ve Facebook dahil olmak üzere diğer sosyal ağlara bağlantı vermelerini yasaklayan yeni bir politikayı yayına almıştı. Değişiklik, Musk'ın da katıldığı Katar'daki FIFA Dünya Kupası finali sırasında yapıldı. Günün sonunda, eleştiriler arttı ve Musk gelecekteki tüm önemli politika değişikliklerine oylamayla karar verileceğini söyleyince söz konusu karardan geri adım atıldı.

Şimdi ise akıllarda tek bir soru var; Twitter'ın yeni CEO'su kim olacak? Bu konuda gelişmeler paylaşıldıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.