Tesla hisseleri, Wall Street'in şirket için fiyat hedeflerini azaltmasının ardından düşmeye başladı

Wall Street analistlerine göre yatırımcılar, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından ve sonrasında yaşananlardan, aynı zamanda Tesla'nın Çin'deki satışlarının düşmesinden korkuyor.
Tesla hisseleri, Wall Street'in şirket için fiyat hedeflerini azaltmasının ardından düşmeye başladı

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda, Musk'ın yaklaşık 3.6 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattığını sizlerle paylaşmıştık. Aynı zamanda iki çalışanını haksız yere işten çıkarmasıyla da haber konusu olan Tesla, şimdi hisselerinin sert bir şekilde düşmesi ile gündemde.

Tesla hisseleri, Wall Street'in elektrikli araç üreticisinin hisselerindeki fiyat hedeflerini düşürmesinin ardından dün yüzde 8,12 düşmüştü, şimdi ise yüzde 8.05'lik bir düşüş olduğunu görüyoruz. Hisseler an itibarıyla 137.80 dolardan işlem görüyor. Bu da söz konusu hisselerin uzun zaman sonra ilk kez 150 doların altına düştüğü anlamına geliyor. Wall Street analistlerine göre yatırımcılar, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından ve sonrasında yaşananlardan, aynı zamanda Tesla'nın Çin'deki satışlarının düşmesinden korkuyor.

Tek yaşanan endişeler bunlar da değil. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Musk, son dönemde yaklaşık 22 milyon Tesla hissesi satmıştı. Ondan önce de bazı satışlar gerçekleştirmişti. Musk'ın bu hisseleri satmasının arkasındaki neden Twitter'ı finanse edebilmesi. Ancak yatırımcılar, Musk'ın Twitter'ı finanse etmek için Tesla'nın daha fazla hissesini satacağından endişe duyuyor ve sosyal medya platformunda yaşananların Tesla markasına zarar verdiğini söylüyorlar. Hatta bazı yatırımcılar, Tesla'nın yönetim kurulunu, Musk'ı CEO'luktan almak için adım atmaya çağırıyor. 

Elon Musk, birkaç gün önce Twitter'ın yönetimini bırakıp bırakmamasına dair bir anket yayınlamış ve bu anketin sonucunda Musk'ın yönetimi bırakması gerektiği sonucu çıkmıştı. Bu sonuç sonrasında Musk, yalnızca ücretli Twitter Blue abonelerinin şirketin gelecekteki politikalarıyla ilgili anketlerde oy kullanabileceğini söylemişti. Ancak CNBC'ye göre Elon Musk, şirketin yeni genel müdürünü arıyor. İlerleyen dönemde Tesla'da neler yaşanacağı da buna bağlı olabilir. Merakla bekliyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.