Elon Musk, yalnızca Twitter Blue abonelerinin şirketin politikalarıyla ilgili anketlerde oy kullanabileceğini söyledi

Elon Musk, Twitter'ın yönetimini bırakıp bırakmamasına dair yayınladığı anketin sonucunun ardından, yalnızca ücretli Twitter Blue abonelerinin şirketin gelecekteki politikalarıyla ilgili anketlerde oy kullanabileceğini söyledi.
Elon Musk, yalnızca Twitter Blue abonelerinin şirketin politikalarıyla ilgili anketlerde oy kullanabileceğini söyledi

Twitter'ın yönetimi ile ilgili anket paylaşan Elon Musk'ın CEO'luk görevinden istifa edebileceğini dün sizlere aktarmıştık. Elon Musk, Twitter'da bir anket yayınlamış ve kullanıcılara, şirketin başkanlığından istifa edip etmemesi gerektiğini sormuştu. Aynı zamanda anketinin sonuçlarına uyma sözü de vermişti. Yani çoğunluk etmesi gerektiğini söylerse başkanlıktan istifa edeceğini belirtmişti. Anket dün kapandığında, katılımcıların yüzde 57,5'i Musk'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Elon Musk, 10 milyondan fazla kişinin Twitter'ın genel müdürlüğünden istifa etmesi lehinde oy kullandığından bu yana ilk kez tweet attı ve yalnızca ücretli Twitter Blue abonelerinin şirketin gelecekteki politikalarıyla ilgili anketlerde oy kullanabileceğini söyledi. Musk'ın Twitter'da ne kadar aktif olduğu artık su götürmez bir gerçek. Buna rağmen Musk, anket kapanır kapanmaz herhangi bir yorum yapmadı.

Kullanıcılar da anketin sonuçları nedeniyle kendi aralarında bölündü. Kimisi sahte hesaplar nedeniyle bu sonucun çıktığını söyledi. Bir kullanıcının “Politika ile ilgili anketlerde sadece Blue aboneleri oy kullanmalı” önerisine yanıt veren Musk, “Güzel nokta. Twitter bu değişikliği yapacak.” dedi. 

Twitter'da ortalık geçtiğimiz pazar günü de başka bir sebepten karışmıştı. Twitter, dün akşam diğer sosyal ağları tanıtan bağlantıları yasaklamıştı. Ancak gelen tepkiler üzerine şirket, kullanıcıların diğer sosyal ağlara kullanıcı adı ve bağlantı vermesini yasaklayan politikayı duyuran tweet'leri silmişti. Bunların ardından Twitter Safety hesabı, kullanıcılara şirketin yalnızca diğer sosyal ağları tanıtmak için kullanılan hesaplar hakkında bir politika oluşturmasının gerekip gerekmediğini soran bir anket başlatmıştı. Bu anket de "Hayır" cevabının çoğunluğu ile sonuçlandı.

Şimdilerde Twitter yönetimi anket sonuçlarını dikkate alır mı, bilinmez. Ancak ilerleyen dönemde Twitter Blue aboneleri şirketin gelecek politikaları konusunda daha fazla söz sahibi olacak gibi duruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.