WhatsApp, benden sil seçeneği için "geri alma" özelliğini getirdi

Benden sil seçeneği için sunulan geri alma özelliği ile birlikte benden sil seçeneğini yanlışlıkla kullanan kişiler, silme işlemini geri alarak herkesten sil seçeneğini kullanabilecek.
WhatsApp, benden sil seçeneği için

WhatsApp'ın gönderdiğiniz mesajların okunmadan silinmesini sağlayan herkesten sil özelliğinin kullanıma sunduğunu 2017 yılının Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Herkesten sil özelliğinin WhatsApp'a eklenmesi ile birlikte uygulama içinde yer alan mesaj silme kısmında önemli bir değişiklik gerçekleşti.

Herkesten sil özelliği ile birlikte WhatsApp içindeki mesaj silme kısmı benden sil ve herkesten sil olmak üzere iki seçeneğe ayrıldı. Bir mesajı sadece kendinizden silmek istediğinizde benden sil, konuşmada yer alan diğer kişilerden de silmek istediğinizde ise herkesten sil seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Mesaj silme özelliğinin benden sil ve herkesten sil olarak ikiye ayrılması pek çok kullanıcının herkesten sil seçeneğini kullanmak isterken yanlışlıkla benden sil seçeneğini seçmesine neden oldu. Bu durum için yıllar sonra önemli bir adım atan WhatsApp, benden sil seçeneği için geri alma özelliğini getirdiğini duyurdu.

Bu özellik ile birlikte benden sil seçeneğini yanlışlıkla kullanan kişiler, silme işlemini geri alarak herkesten sil seçeneğini kullanabilecek. WhatsApp tarafından aktarılan bilgilere göre benden sil özelliği için sunulan geri alma özelliği 5 saniye boyunca geçerli olacak.

Herkesten silme özelliği 2017 yılında bu yana kullanıcıların yanlışlıklar kendilerinden mesaj silmelerine neden oluyordu. WhatsApp, sunduğu benden sil seçeneği için geri alma özelliği ile birlikte yanlışlıkla silinen mesajların önüne geçmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana beta sürecinde olan özelliğin, hem iOS hem de Android platformları için kullanıma sunulduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.