in4startups, 50 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

in4startups'ın yatırım turuna; Save Teknoloji Anonim Şirketi, Abramak Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Cogito Park Bilişim ve Teknoloji Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi katıldı.
in4startups, 50 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Şerafettin Özsoy ve Ahmet Sefa Bir tarafından kurulan yatırım ağı in4startups'ı ilk olarak geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Mayıs ayında ise 7,5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alan in4startups, yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.

in4startups tarafından aktarılan bilgilere göre yatırım ağı, ikinci yatırımını 50 milyon TL değerleme üzerinden aldı. in4startups'ın ne kadar yatırım aldığı ise paylaşılmadı. Edindiğimiz bilgilere göre in4startups'ın yatırım turuna Save Teknoloji Anonim Şirketi, Abramak Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Cogito Park Bilişim ve Teknoloji Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi katıldı.

Gerçekleşen yatırım turu ile birlikte in4startups'ın yüzde 2 oranında hissesinin satıldığını ekleyelim. İkinci yatırımında 50 milyon TL değerlemeye ulaşan in4startups, yeni yatırımı ile değerlemesini 8 ay içinde 6,6 kata çıkarmış oldu.

8 aylık süre için hem İstanbul hem de İstanbul dışında da birçok hızlandırma programı, etkinlik, iş birliği gerçekleştiren İn4startups, şu an kadar Trabzon, Artvin, Giresun, Tekirdağ, Bursa, Sakarya ve Gümüşhane illerine yönelik çalışmalar yaptı.

Hatırlatmak gerekirse in4startups’ın kuruluşundaki temel iş modeli, başvuru yapan girişimlerin iş modeli analizi, mali analizi, değerlemesi, rekabet analizi gibi detaylı analizlerini hazırlayıp üye yatırımcılara sunulması üzerineydi. Piyasa talepleri doğrultusunda girişimcilerin yatırım sürecinin daha hızlı ilerletilmesi için sürecin önüne yatırım odaklı hızlandırma programları da ekleyen in4startups, Venture Studio modelindeki hizmetini yakın zamanda duyurmayı hedefliyor.

Ahmet Sefa Bir ve Şerafettin Özsoy'un in4startups’ın bir sonraki adımı olan VC yatırım fonunu kurmak için hazırlık çalışmalarını başladığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.