Honda, Google temelli araç üretimine Accord ile başlıyor

1972 yılından beri üretilen Honda Accord'u kullanan sürücü sesli komut ile sürücü araç içindeki sıcaklığı değiştirebilecek ya da istediği şarkı telefona bağlanmadan dinleyebilecek.
Honda, Google temelli araç üretimine Accord ile başlıyor

Honda'nın 2023 Accord Touring'i yerleşik Google uygulamalarına benimseyen otomobil üreticileri arasına girdi. Kullanıcıların Google Asistan, Google Haritalar ve Play Store'a erişimini sağlayacak araç, bunu 12,3 inç'lik bilgi eğlence ekranı aracılığıyla yapacak.

1972 yılından beri üretilen Honda Accord'u kullanan sürücü sesli komut ile araç içindeki sıcaklığı değiştirebilecek ya da istediği şarkıyı telefona bağlanmadan dinleyebilecek. Honda, bu hizmeti nasıl ücretlendireceği ve diğer araçlarında  bu hizmeti yerleşik hale getirip getirmeyeceği konusunda bir bilgi paylaşmadı. 

Diğer markalar arasında kimler var?

Google'ın uygulamalarını benimseyen şirketler arasında GM, Volvo da yer alıyor. Hatta GM üç yıllık ücretsiz yerleşik Google erişimi sunuyor. Fakat bu hizmeti 15 dolarlık bir abonelik karşılığında veriyor. Honda'nın diğer güçlü rakibi Ford da bunu 2023'ten itibaren kullanmaya başlayacağını duyurdu.

Google ve Renault ile birlikte Android Automotive tabanlı otomobiller geliştirmek için bir yazılım platformu kuracağı haberiyle gündeme geldi. Platformun yazılım tanımlı araç yani Google'ın Android Automotive altyapısını merkeze alacağı açıklandı. Otomotiv şirketinin daha akıllı otomobiller üretmek için Google’ın bulut sistemini kullanacağı belirtildi.

Honda geçen Ekim ayında Sony-Honda ortaklığında üretilen elektrikli otomobil 2026 yılında ABD pazarına sunulacağını duyurdu. Sony Honda Mobility üst düzey yöneticileri arasında yer alan Yasuhide Mizuno, elektrikli araç üretimine Honda'nın Kuzey Amerika'daki fabrikasında başlayacaklarını açıkladı.

Araçların aynı yıl önce ABD'de piyasaya sürüleceği 2026'nın ikinci yarısında ise Japon pazarına açılacağını belirtti. Avrupa pazarına ne zaman girileceği konusunda net bir tarih verilmedi. Araç satışının bayiler üzerinden değil, sadece online yapılacağı kaydedildi. Avrupa pazarına ne zaman girileceği konusunda net bir tarih verilmedi. Sony Honda Mobility, elektrikli araçlarında Seviye 3 otonom sürüş sistemine yer vermeyi hedefliyor. Elektrikli arabanın sensör teknolojisi Sony tarafından üretilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.