Google ve Renault ile birlikte Android Automotive tabanlı otomobiller geliştirmek için bir yazılım platformu kuracak

Platformun yazılım tanımlı araç yani Google'ın Android Automotive altyapısını merkeze alacağı açıklandı. Otomotiv şirketinin daha akıllı otomobiller üretmek için Google’ın bulut sistemini kullanacağı belirtildi.
Google ve Renault ile birlikte Android Automotive tabanlı otomobiller geliştirmek için bir yazılım platformu kuracak

Renault, otomobillerini Google desteği ile üretmek için dört yıllık anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında iki şirket, elektrikli ve otonom gibi gelişmiş araçlar geliştirmek için bir yazılım platformu kuracak. Bugün yapılan duyuruya göre; platformun yazılım tanımlı araç yani Google'ın Android Automotive altyapısını merkeze alacağı açıklandı.

Otomotiv şirketinin daha akıllı otomobiller üretmek için Google’ın bulut sistemini kullanacağı belirtildi. Anlaşma; Fransız otomotiv üreticisinin Renault, Dacia, Alpine ve Mobilize markalarını kapsayacak. Ayrıca iki şirket de “Dijital İkiz” oluşturma konusunda çalışmaya başlayacak. Bununla hedef; yeni hizmetlerin araçlara daha kolay entegre edilmesi olacak.

Google uzun süredir otomotiv sektöründe kendine yer edinebilmek için otomotiv dünyasının önde gelen markalarıyla çeşitli ortaklıklar kuruyor. Geçen Şubat ayında Ford’un dönüşüm stratejisini hızlandırmak ve bağlantılı araç alanında çalışmalar yapmak için 6 yıllık bir anlaşma imzaladı. Buna göre 2023 yılından itibaren Ford ve Lincoln araçlarında entegre Google uygulamaları ve hizmetleri, Android tarafından destekleneceği açıklanmıştı. 

Google bu alandaki iddiasını akıllı otomobil ve araç sistemleri üzerindeki çalışmaları için 2011 yılında Google Auto isimli bir alt şirket kurarak göstermişti. 2014 yılında ilk sürücüsüz arabasını resmi olarak tanıtmıştı. Aralık 2016'da 2011'den bu yana kendi sürücüsüz araçlarını test eden Google, geleceğin otomotiv endüstrisinde bir "donanım" sağlayıcı olarak yer alma kararından vazgeçti. Şirket, sürücüsüz otomobil üretiminden çekildi. O dönem bu kararın ne kadar yerinde bir karar olduğu konusunda çeşitli tartışmalar çıkmış olsa da Google yaptığı ortaklıklarla otomotiv dünyasında adından söz ettirmeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.