185 bin dolarlık yatırım turunu tamamlayan Uniqgene, Fenerbahçe Futbol Akademisi ile pilot uygulamaya başladı

Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı’nın kazananları arasında da yer alan Uniqgene, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Big Bang 2022'de, toplamda 4 milyon TL’yi aşan ödül ve yatırım aldığını duyurdu.
185 bin dolarlık yatırım turunu tamamlayan Uniqgene, Fenerbahçe Futbol Akademisi ile pilot uygulamaya başladı

Genetik verileri fiziksel parametrelerle birleştiren yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Uniqgene'i ilk olarak geçtiğimiz yılın Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı’nın kazananları arasında da yer alan Uniqgene, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Big Bang 2022'de, toplamda 4 milyon TL’yi aşan ödül ve yatırım aldığını duyurdu.

İTÜ Çekirdek’e 2022 yılında dahil olan ve 500’ün üzerinde girişim arasından sıyrılıp 71 girişim arasına seçilen Uniqgene, “Big Bang TOP 20” girişimi olmaya hak kazandı. Uniqgene'nin aldığı ödül ve yatırımlar arasında 185 bin dolarlık yatırım, 430 bin TL’lik İTÜ Açık Ofis desteği, İTÜ Kuluçka Programı’na kabul ve İngiltere pazarına açılmaya olanak veren İTÜ INNOGATE ödülleri yer alıyor.

Alınan yatırım ve ödüller ile ilgili açıklamalarda bulunan Uniqgene kurucuları Seher Yurt ve Yasemin Ük, bu süreçte Uniqgene’e destek olan İTÜ Çekirdek ekibine, Sinan Güler, Anıl Özer, Loran Özsahakyan, Rasim Tanrıverdi ve gerçekten her anlarında yanlarında yatırımcılarına çok teşekkür ettiklerini belirttiler.

Big Bang 2022'de alınan ödül ve yatırımların yanı sıra önemli bir iş birliği de gerçekleştiren Uniqgene, Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907 Fenerbahçe Derneği ve spor inovasyonu ekosistemi olan HYPE Sports Innovation'ın hayata geçirdiği Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı kapsamında pilot uygulama yapma fırsatı da kazanmıştı.

Pilot uygulama için ilk adımını Fenerbahçe Futbol Akademisinin oyuncuları ile atan Uniqgene, Futbol Akademisi sporcularına spor genetiği testleri yaparak, sporcuların performanslarını geliştirmeyi amaçlıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uniqgene’in kurucusu Yasemin Ük, gerçekleştirilen Uniqgene Genetik Testleri ile Fenerbahçe Futbol Akademi bünyesinde bulunan sporcuların; kas yapısı, enerji metabolizması, oksijen kapasitesi, dolaşım sisteminin antrenmana adaptasyonu, sakatlanma riski, laktat birikimi ve motor öğrenme becerilerine dair toplamda 7 farklı parametrede 12 gen bölgesini test ettiklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.