Fintech dünyasında sırada ne olduğu Webrazzi Fintech 2022 sahnesinde konuşuldu

Konuşmacıları arasında Bülent Tekmen, Emre Güzer ve İlker Sözdinler'in yer aldığı "Fintech dünyasında sırada ne var?" paneli Arda Kutsal'ın moderatörlüğünde gerçekleşti.
Fintech dünyasında sırada ne olduğu Webrazzi Fintech 2022  sahnesinde konuşuldu

Yılın son Webrazzi konferansı olan Webrazzi Fintech 2022 ile ilgili tüm detayları gün boyunca haberlerimizle sizlerle paylaşmıştık. "Fintech dünyasında sırada ne var?" isimli panel ile birlikte Webrazzi Summit 2022 noktalandı.

Konuşmacıları arasında Colendi kurucu ortağı ve CEO'su Bülent Tekmen, Lidio kurucu ortağı ve CEO'su Emre Güzer ve Birleşik Ödeme CEO'su İlker Sözdinler'in yer aldığı "Fintech dünyasında sırada ne var?" paneli Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Etkinlikte yer alan MoneyPay ve Paycell'in en kritik iş ortakları arasında yer aldığını belirten Bülent Tekmen, geçtiğimiz Haziran ayında satın aldıkları Londra merkezli blockchain şirketi SETL'ın ise onlar için çok önemli bir değer olduğunu paylaştı.

Fintechlerin kar marjı potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten Tekmen, bu potansiyelin ilerleyen süreçte çok başka yerlere gidebileceğini de sözlerine ekledi. Fintechleri bankalarla daha farklı enstrümanları birleştiren ve günün sonunda kullanıcılara fayda sağlayan bir yapı olarak tanımlayan Tekmen, önümüzdeki 10 yıl boyunca fintech terimini kullanabileceğimizi sözlerine ekledi.

5 ülkede ve 5 farklı dikeyde hizmet veren bir firma olduklarını dile getiren İlker Sözdinler, OYAK yatırımı sonrasında yurt dışındaki çalışmalarını hızlandırdıklarını da paylaştı. Azerbaycan, Gürcistan ve Romanya'nın ardından İngiltere'de de ofis açtıklarını dile getiren Sözdinler, hedeflerinin toplamda 10 ülkede ofis açmak olduğunu da paylaştı.

13 iştirake sahip olduklarını da aktaran Sözdinler, Birleşik Ödeme'yi destekleyebilecek girişimlere yatırımlar yaptıklarını paylaştı. 65 cüzdan projesi üzerinde çalıştıklarını da paylaşan Sözdinler, işlem olarak 50 milyar TL'yi devirdiklerini ve platformda yaklaşık 12 milyon kullanıcının yer aldığını da paylaştı.

16 şirketin Elektronik Para Kuruluşu olarak faaliyet göstermeye hak kazandığını geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Aldıkları lisansın Lidio için bir mihenk taşı olduğundan bahseden Lidio kurucu ortağı ve CEO'su Emre Güzer, lisansı beklerken ise Mobilexpress'i satın aldıklarını ve büyümeye devam ettiklerini paylaştı.

Lisansı almalarının üzerinden henüz sadece 3,5 ay geçmesine rağmen hızlı bir şekilde büyüdüklerini de belirten Güzer, ana hedeflerinden bir tanesinin 2023 yılında 40 milyar TL'lik hacmin yaklaşık yüzde 20'sini Lidio'ya kaydırmak olduğunu da dile getirdi. Bundan sonra her ay birkaç kat büyüdükleri bir döneme girdiklerini de paylaşan Güzer, ilerleyen süreçte finansal teknolojilerinin artık kendileri arasında konuşmaya başlayacağını da belirtti.

Sahiplik ekonomisinin değiştiğini dile getiren Sözdinler, görünmez finans alanında ise henüz istediğimiz kadar ilerleyemediğimizi de sözlerine ekledi. Ödeme sistemlerini trendini dünyadan önce yakaladığımızı belirten Sözdinler, Web3 için ide durumun böyle olmadığını sözlerine ekledi.

Dolandırıcılığı tamamen önlemenin mümkün olmadığını aktaran Güzer, yaptıkları çalışmalar ile birlikte dolandırıcılık faaliyetlerini yüzde 95 oranında önlediklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.