Colendi, Londra merkezli blockchain şirketi SETL'i satın aldı

Colendi, Londra merkezli blockchain girişimi ve ödeme sağlayıcısı SETL'i satın aldığını duyurdu. SETL satın alımı ile şirket, blockchain çözümleri ekosisteminde, kurumsal alanda önemli bir oyuncu olarak konumlanmayı hedefliyor. 
Colendi, Londra merkezli blockchain şirketi SETL'i satın aldı

Colendi, Londra merkezli blockchain girişimi ve ödeme sağlayıcısı SETL'i satın aldığını duyurdu. 2015 yılında hayata geçirilen SETL, seçilmiş Merkez Bankaları ve Tier1 saklama ve ödeme kurumları ile yaptığı çalışmaları ile tanınan önemli blockchain şirketlerinden biri.

Geçtiğimiz eylül ayında 39 milyon dolar Seri A yatırım alan Colendi, bu süreçten sonra büyümesini sürdürdü. SETL satın alımı ile şirket, blockchain çözümleri ekosisteminde, kurumsal alanda önemli bir oyuncu olarak konumlanmayı hedefliyor. 

Satın alımın bir sonucu olan SETL/Colendi kuruluşu, Colendi'nin mevcut 10 milyondan fazla kullanıcısı için yerel tokenları ve akıllı sözleşmeleri barındırmak amacıyla kullanılacak yeni bir blockchain altyapısı hazırlıyor. Bu mimari, temel Colendi cüzdanına entegre edilecek. Şirket, hizmetlerini Colendi ekosisteminde şu anda geliştirilmekte olan diğer birçok dApp'e genişlettiği için söz konusu yapı tüm Colendi kullanıcılarının kullanımına sunulacak. 

SETL'in 1 milyon TPS bankalar arası teklifiyle birlikte çalışabilir, yeni merkezi olmayan ağın EVM uyumlu olması, zincirler arası bağlantıyı destekleyebilmesi, NFT'ler ve diğer tokenlar için popüler formatları doğal olarak desteklemesi bekleniyor. Söz konusu ağ, düzenlenmiş kurumların kendi izinli defterlerini korurken kamu işlemlerine seçici olarak katılabilen düğümleri dağıtmasına izin vererek kamu ve özel blockchain'ler arasındaki boşluğu dolduracak.

Colendi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ian Hannam ve CEO Bülent Tekmen, "SETL'i Colendi ailesine davet etmekten mutluluk duyuyoruz ve kullanıcılarımızın yararına onların müthiş blok zinciri teknolojisini kullanmayı dört gözle bekliyoruz." dedi. SETL Başkanı ve Bank of England'ın eski Genel Müdürü Sir David Walker ise "Colendi bizim için tam olarak doğru ortak. Olağanüstü büyümeleri, finansal hizmetleri kapsamlı bir şekilde değiştiren değişiklikleri anladıklarını ve kucakladıklarını gösteriyor." ifadesini kullandı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.