Türkiye’den Avrupa’ya uzanan Visa İnovasyon Programı'na dair merak edilenler

Webrazzi Fintech 2022'nin ikinci oturumunda, Webrazzi Kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın konuğu Visa'nın Güney Avrupa İş Geliştirme Başkanı Jak Telyaz oldu.
Türkiye’den Avrupa’ya uzanan Visa İnovasyon Programı'na dair merak edilenler

Yılın son Webrazzi etkinliği Webrazzi Fintech 2022, Wyndham Grand İstanbul Levent'te başladı. Günün ikinci oturumunda, Webrazzi Kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın konuğu Visa'nın Güney Avrupa İş Geliştirme Başkanı Jak Telyaz oldu. Kutsal ve Telyaz, Türkiye’den Avrupa’ya uzanan bir başarı öyküsü olarak Visa İnovasyon Programı'nı konuştular. 

Jak Telyaz, Visa İnovasyon Programı'nın kendileri için önemli bir program olduğunu söyledi. 2019 yılında, Hackquarters desteği ile başlayan programda Visa, fintech'leri finansal ekosisteme entegre etmeyi misyon edindi; program da bu sayede başlamış oldu. Telyaz, program başlarken birkaç sorunun baz alındığını sözlerine ekledi. Fintech'leri nasıl destekleyebiliriz, fintech'leri diğer finansal kuruluşlarla nasıl bir araya getirebiliriz, fintech'leri dünyaya açmaya nasıl yardımcı olabiliriz gibi sorular, programın oluşturulmasında önemli bir rol oynadı. Visa İnovasyon Programı, Türkiye'ye özel yerel bir programdan Avrupa çapında bir programa dönüştü.

Visa İnovasyon Programı'nda dört dönem boyunca toplam başvuru sayısı 400'ü aştı

Visa İnovasyon Programı, dört dönemi geride bıraktı. Bu dört dönem boyunca başvuru sayısı 400'ü aştı ve 20 fintech Visa İnovasyon Programı'ndan mezun oldu. Program kendi içerisinde bir ekosistem haline dönüştü. 

Programında son döneminde 24 ülkeden 100'den fazla başvuru alındı ve bu girişimlerin 5'i programa dahil edildi. Girişimler, 6 aylık bir süre boyunca mentorlarla birlikte eğitim aldı. Fintech'ler Visa'nın iş ortaklarıyla birebir görüşme şansı yakaladı. 6 ayın sonunda Visa İnovasyon Program'ından mezun olanlar için Atina'da bir demo day gerçekleştirildi. Sadece Türkiye'de değil Visa'nın global ağı içerisinde de global etkileşimler yaşandı. Dört dönem boyunca programa katılan 7 fintech, toplamda 30 milyon doların üzerinde yatırım aldı.

2021 yılında Türkiye'deki program, Bulgaristan ve Yunanistan programlarıyla bir araya getirildi. Bu sayede bölge içerisindeki fintech'ler ve kuruluşlar birbirinden haberdar oldu. Türkiye'deki Visa İnovasyon Programı, yurt dışına ihraç edildi ve İspanya için de lansmanı yapıldı.

Jak Telyaz, Visa İnovasyon Programı'nın Türkiye'deki programının 5. döneminin duyurusunun da yakında yapılacağını ve tüm fintech'leri beklediklerini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.