Nays'ın detaylarını Sezgin Lüle ile birlikte Webrazzi Fintech 2022 sahnesinde konuştuk

Webrazzi Fintech 2022, Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal ve Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle'nin söyleşisi ile başladı.
Nays'ın detaylarını Sezgin Lüle ile birlikte Webrazzi Fintech 2022 sahnesinde konuştuk

Yılın son Webrazzi etkinliği olan ve ülkemizdeki tüm finans ekosistemini bir araya getiren Webrazzi Fintech 2022'nin 14 Aralık Çarşamba günü gerçekleşeceğini geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Webrazzi Fintech 2022 etkinliğimiz, Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal ve Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle'nin söyleşisi ile başladı.

Türkiye İş Bankası'ndan yeni nesil finans uygulaması olan Nays ile ilgili önemli detaylar paylaşan Sezgin Lüle, Nays ile birlikte kullanması eğlenceli ve banka dışı uygulamalara benzeyen daha keyifli bir kullanım haline bürünen bir uygulama yaratmaya çalıştıklarını paylaştı.

Geçtiğimiz hafta lansmanı gerçekleşen Nays ile ilgili detayları sizlere aktarmıştık. Haziran ayında Nays'ı uygulama mağazalarına eklediklerini belirten Lüle, geri bildirimler ile birlikte uygulamayı geliştirmeye devam ettiklerini de paylaştı.

Nays'ın beklediklerinin üzerinde talep gördüğünü de aktaran Lüle, Nays'ın daha çok günlük bankacılık ihtiyaçlarını karşılayan para gönderme, alışveriş işlemleri, bankamatikten para çekme / yükleme ve uygulamadan borç alma gibi özelliklere sahip olduğunu belirtti.

1,2 milyon kullanıcıya ulaştı

Nays uygulamasının günlük bankacılık ihtiyaçlarını geleneksel bankacılık uygulamalarından beklenmeyen kolaylıkla gerçekleştirebildiğini de aktaran Lüle, uygulamanın 1,2 milyon kullanıcıya ulaştığını da sözlerine ekledi. 1,2 milyon kullanıcının yüzde 70'inin 18 - 25 yaş arasındaki kullanıcılar olduğunu da ekleyelim.

Bankacılık deneyimini ilk deneme açısından güzel bir başlangıç noktası olarak Nays'ı tanımlayan Lüle, kullanıcıların isteklerine göre uygulamayı geliştirmeye devam edeceklerini de dile getirdi. Lüle, ilerleyen dönemde birikim ürünleri ve aile hesabı gibi özelliklerin uygulamaya ekleneceğini de paylaştı.

Nays kullanıcılarının yüzde 70'ini ise İş Bankası müşterisi olmayan yeni müşteriler oluşturuyor. 5 ay içinde 1,1 milyon kullanıcıya ulaşan Nays, geçtiğimiz hafta gerçekleşen lansman sonrasında ise 100 bin kullanıcı daha kazandı. Yüzde 25'lik bir aktiflik oranına sahip olan Nays'ın günlük aktif 50 bin kullanıcısı bulunuyor.

Nays'ın içinde dijital bir karta sahip olduğunu ve şu an için hiç fiziksel kart üretmediklerini de belirten Lüle, bu süreçte 1,2 milyon dijital kart ürettiklerini de paylaştı. Nays'ın kullanıcılarına zaman ve para kazandıran eğlenceli ve güvenilir bir uygulama olduğunu dile getiren Lüle, bu projenin Türkiye İş Bankası'nın geleceğin bankası olma vizyonundaki hareketlerden biri olduğunu da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.