FUPS Bank, dijital bankacılık yolculuğunda altyapı hazırlığını tamamladı

Dijital bankacılık konusunda önemli adımlar atan FUPS Bank, şimdi de bu kapsamda yaptığı bir iş birliğini duyurdu. Bu anlaşma ile FUPS Bank, altyapısını GTech’in Symphony Banking ürünü ile kuracağını açıkladı.
FUPS Bank, dijital bankacılık yolculuğunda altyapı hazırlığını tamamladı

Geçtiğimiz eylül ayında, BDDK'nın 1,5 milyar TL sermayeli FUPS Bank’ın kuruluşuna onay verdiği haberini sizlere aktarmıştık. Dijital bankacılık konusunda önemli adımlar atan FUPS Bank, şimdi de bu kapsamda yaptığı bir iş birliğini duyurdu. Bu anlaşma ile FUPS Bank, altyapısını GTech’in Symphony Banking ürünü ile kuracağını açıkladı.

GTech’in geliştirdiği ve Türkiye’nin birçok bankası tarafından aktif olarak kullanılan Ana Bankacılık Çözümü “Symphony Banking” dijital bankalar için de çözümler sunuyor. Symphony Banking ürünü, tüm bankacılık gereksinimlerini tek bir noktada birleştirerek, kullanıcılarına dinamik, merkezi, kolay revize edilebilen süreç yönetimi ve altyapı hizmeti verirken aynı zamanda bankaların hızlı bir şekilde müşterilerine yeni ürün sunmalarını imkan tanıyor.

GTech Kurucu Ortağı ve CEO’su Mine Taşkaya, GTech olarak kendi geliştirdikleri çözümlerle şimdiye kadar geleneksel bankaların hem uçtan uca bankacılık sektöründeki bütün ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini hem de altyapılarını oluştururken bütün raporlama ve analiz hizmetlerini bir arada sunduklarını söyledi. Taşkaya, şimdi müşteri portföylerine dijital bankaların da eklendiğini ve FUPS Bank’ın altyapısını temel bankacılık uygulaması Symphony Banking ile kurmasından gurur duyduklarını söyledi.

FUPS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yüce Zerey ise FUPS’un kısa sürede kullanıcılar ve iş ortakları gözünde farklı bir konuma yerleştiğini; FUPS Bank için “Symphony Banking’’ ürününün de benzer bir tutkuyla geliştirildiğini gördüklerini ve bu kapsamda iş birliği yaptıklarını söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.