Twitter, tüm eski mavi onay işaretlerini birkaç ay içinde kaldıracak

Elon Musk, mevcut halde bazı kullanıcıların sahip olduğu mavi onay işaretlerinin tamamının birkaç ay içinde kaldırılacağını söyledi. 
Twitter, tüm eski mavi onay işaretlerini birkaç ay içinde kaldıracak

Twitter, yenilenen Twitter Blue'yu bazı ülkelerde kullanıma sunmaya başladı. Twitter Blue ile kısmen bir sorun haline gelen "mavi onay işareti" de bu aboneliğe sahip ve bazı şartları karşılayan birçok kullanıcıya verilmeye başlanacak. Ancak şimdi Elon Musk, mevcut halde bazı kullanıcıların sahip olduğu mavi onay işaretlerinin tamamının birkaç ay içinde kaldırılacağını söyledi. 

Elon Musk, Twitter'ı satın almadan önce, bireylerin ve kuruluşların aktif, gerçek ve dikkate değer hesaplar olduğunu doğrulamak için onay işaretleri kullanılıyordu. Geçen hafta, birçok mavi onay işareti sahibi, mavi onay işaretine tıkladığında "Bu hesap, eski bir doğrulanmış hesaptır. Dikkate değer olabilir veya olmayabilir." ibaresini görmeye başladı. Bu da kafalarda bazı soru işaretlerinin doğmasına neden oldu. Akabinde Elon Musk, bir paylaşımın altında bu mavi onayların birkaç ay içinde kalkacağını açıkladı.

Şu an için eskiden beri mavi onay işaretine sahip olan kullanıcılara ne olacağı, bu kullanıcıların mağdur edilip edilmeyeceği belli değil. Sanırım bunu ilerleyen dönemde öğreneceğiz. Ancak bu hamle, hiç şüphesiz Twitter Blue ile mavi onay işaretinin veriliyor olması ile ilgili ve kullanıcıları bu aboneliği satın almaya teşvik etmek için yapılıyor. 

Yukarıda Twitter Blue ile mavi onay almak için bazı şartların isteneceğini de belirtmiştik. Bu kapsamda kullanıcıların planı satın almalarından yedi gün önce kullanıcı adlarını, görünen adlarını veya profil resimlerini değiştiremeyecekleri şartı konuldu. Twitter ayrıca, halihazırda ödeme yapan aboneler bu tanımlayıcılardan herhangi birini değiştirirse, mavi onaylarının bir sonraki doğrulamaya kadar kaybolabileceği konusunda uyardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.