Yeniden kullanıma sunulacak Twitter Blue, Apple kullanıcıları için daha pahalı olacak

Mavi onay işareti de dahil olmak üzere yalnızca abonelere özel özelliklere erişim sunan Twitter Blue aboneliği için web üzerinden kayıtlar aylık 8 dolar, iOS üzerinden kayıtlar ise aylık 11 dolar olacak.
Yeniden kullanıma sunulacak Twitter Blue, Apple kullanıcıları için daha pahalı olacak

Geçtiğimiz haftalarda yenilenen Twitter Blue aboneliğinin, Apple'ın yüzde 30'luk komisyonundan kaçınmak için daha geç yayına alınacağı bilgisini sizlerle paylamıştık. Normal şartlar altında Twitter Blue'nun 29 Kasım'da yayına alınacağı söylenmişti, ancak Twitter ve Apple arasındaki gerginlik nedeniyle bu tarihte bir öteleme söz konusu olmuştu. 

Şimdi ise Twitter'ın ürün yönetimi direktörü Esther Crawford'a göre şirket, bugünden itibaren, Twitter Blue aboneliğini ilk olarak beş ülkede, daha sonra diğer ülkelerde yeniden aktif hale getirecek. Şirket hesabından atılan bir tweet'e göre, mavi onay işareti de dahil olmak üzere yalnızca abonelere özel özelliklere erişim sunan Twitter Blue aboneliği için web üzerinden kayıtlar aylık 8 dolar, iOS üzerinden kayıtlar ise aylık 11 dolar olacak.

Esther Crawford, Android kullanıcılarının üyelikleri web üzerinden satın aldıktan sonra, aboneliklerini telefonlarında kullanabileceklerini söyledi. iOS kayıtlarının daha yüksek maliyetli olmasının nedeni ise Apple'ın uygulama içi satın alınan aboneliklerden talep ettiği yüzde 30'luk komisyon olarak açıklandı.

Twitter Blue ilk olarak yayına alındığında ve bu abonelik sistemini kulananlara mavi tik işareti sunulduğunda, birçok sahte kullanıcı diğer hesapları taklit etmeye başlamıştı ve bu yüzden Twitter'da ortalık karışmıştı. Daha sonra Twitter Blue aboneliği apar topar durduruldu. Şimdi ise Twitter Kuralları'na aykırı olanlarla ve başkalarının kimliğine bürünmeyle mücadele etmek için bir hesaba mavi bir onay işareti uygulamadan önce bir inceleme adımı eklendi. Yani belirli kriterleri karşılamayanlar mavi onay işareti alamayacaklar.

Twitter'ın abonelik teklifinin yeniden başlatılmasıyla, sosyal medya platformunda işletmeler için altın onay işaretler, hükümet ve çok taraflı hesaplar için ise gri onay işaretleri sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.