Sağlık alanında iş akışı yazılımları geliştiren SaVia Health 8,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

ABD merkezli şirketin ürettiği iş akış yazılımları elektronik sağlık sistemine (EHR) yerleştirilebiliyor. İş Akış Yönetim sistemi ile sağlık kurumlarına ait iş akışını elektronik ortamda modelliyor, yönlendiriyor ve kontrol ediyor.
Sağlık alanında iş akışı yazılımları geliştiren SaVia Health 8,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Sağlık alanında iş akışı yazılımları geliştiren SaViaHealth 8,5 milyon dolar tohum yatırım aldı. 8,5 milyon dolarlık yatırım Intel Capital tarafından yönetildi. Turun diğer katılımcıları arasında  Kickstart, Peterson Ventures, Health Catalyst kurucu ortağı Tom Burton ve Stanford Üniversitesi profesörü Dr. Brent James vardı. Şirket, yeni gelen yatırımı iş süreçlerini geliştirmek ve satışlarını artırmak için kullanacak.

İş akış yazılımları kurumsal iş süreçlerinin dijital ortamda kontrol edilmesini sağlayan yazılımları ifade ediyor. ABD merkezli şirketin ürettiği iş akış yazılımları elektronik sağlık sistemine (EHR) yerleştirilebiliyor. İş Akış Yönetim sistemi ile sağlık kurumlarına ait iş akışını elektronik ortamda modelliyor, yönlendiriyor ve kontrol ediyor.

SaVia Health, aynı zamanda tıp doktoru olan Will Caldwell tarafından kuruldu. Şirket, vücudun bir enfeksiyona tepkisi sonucu kendi dokularına zarar vermesiyle ortaya çıkan Sepsis'e odaklanıyor. Sepsis, organların yetersiz ve anormal çalışmasına neden oluyor. Şirket, sağlık çalışanlarına bu hastalık konusunda neyi, ne zaman ve nasıl yapmaları gerektiği konusunda rehberlik ediyor. 

Geçen Temmuz ayında klinik destek aracı Regard, 15,3 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. A Serisi yatırım turu, Calibrate Ventures ve Foundry Group tarafından yönetildi. 15,3 milyon dolarlık yatırım turuna katılanlar arasında TenOneTen Ventures, Susa Ventures, Byers Capital'den Brook Byers ve Dropbox'ın kurucu ortağı ve CEO'su Drew Houston yer aldı. Eski adı HealthTensor olan girişim, 2021'in ilk aylarında 5 milyon dolarlık tohum yatırım ile gündeme gelmişti.

ABD merkezli Regard, elektronik hasta kayıtlarıyla (EHR) bütünleşen klinik destek aracı geliştiriyor. Üç girişimci Eli Ben-Joseph, Nate Wilson ve Thomas Moulia tarafından kurulan şirket, yapay zeka teknolojisi sayesinde hastaların geçmiş tedavi bilgilerine ulaşıyor, bu bilgilere paralel olarak hastalığı doğru şekilde teşhis etmek için öneri sunuyor. Regard'ın geliştirdiği yazılım, yaklaşık 50 hastalığı teşhis edebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.