Dijital lojistik platformu Kamion, 2 milyon dolar yatırım aldı

2022 yılında ciro bazında ortalama 8 kat büyüdüğü bilgisini paylaşan dijital lojistik platformu Kamion, 2 milyon dolar tohum yatırım aldığını açıkladı.
Dijital lojistik platformu Kamion, 2 milyon dolar yatırım aldı

2022 yılında ciro bazında ortalama 8 kat büyüdüğü bilgisini paylaşan dijital lojistik platformu Kamion, 2 milyon dolar tohum yatırım aldığını açıkladı. Kamion'un yatırımcıları arasında Y Combinator, Soma Capital, Cathexis Ventures ve Logo Ventures bulunuyor. Kamion'un geçtiğimiz haziran ayında da Y Combinator'dan yatırım aldığı bilgisini sizlere aktarmıştık.

Kamion, yük veren müşterilerine güvenilir nakliyecilerle, uygun fiyatlara, yüksek performanslı bir hizmet vermeyi temel alıyor. Nakliyeci iş ortaklarına ise zamanında ödeme, hafif yük ve düşük bekleme süreleri taahhüt ediyor. Bu temellerin üzerine inşa edilen teknolojik altyapı ile verim kazanan Kamion, yazılım ve veri analitiği kullanarak kazandığı verimi platformdaki paydaşlarına yansıtma şansı buluyor. Ayrıca Kamion mobil uygulaması sayesinde yük garajlarına gidip vakit ve benzin harcamalarına da gerek kalmıyor.

Kamion’un kurucusu Berkay Adlim, aldıkları yatırımlarla kısa vadede Türkiye’nin her noktasındaki müşterilerine verimli ve sürdürülebilir operasyon sunma, orta vadede ise global ekosistemdeki müşterilerinin verimsiz iş süreçlerini azaltma hedefine doğru çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

Akıllı telefon kullanımının artmasıyla nakliyecilerin dijitalleşen dünyaya ayak uydurmak istediklerini ekleyen Berkay Adlim, 2023’te Türkiye’deki taşıyıcıları yüksek oranda ekosistemine katmayı hedefliyor. Adlim, yoğun sevkiyat dönemlerinde dahi hızlı ve esnek çözümleri müşterilerine yüksek araç tedarik oranı ile sunabilmelerinde güvenilir iş ortaklarına sahip olmalarının büyük payı olduğunu söylüyor. Ayrıca nakliyeci iş ortaklarına verdikleri hizmeti de sürekli geliştirmeyi hedefleyerek mazot, sigorta, yedek parça gibi hayatlarını kolaylaştıran ek destekleri sağlamak amacıyla ciddi iş birlikleri üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Logo Ventures Fon Kurucu Ortağı Merve Zabcı ise Kamion’un yük veren ile taşıyıcıları teknolojinin yardımı ile birleştiren platformunun çok büyük potansiyeli olduğunu düşündüklerini; Kamion ile birlikte önümüzdeki dönemde bu sektörde önemli atılımlar yapılacağına inandıklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.