Konuşma tanıma teknolojisi şirketi Voiceitt 4,7 milyon dolar yatırım aldı

Voiceitt, konuşma bozukluğu olan bireylerin iletişim kurmasını, konuşmaları gerçek zamanlı olarak çevirmesi üzerine çalışıyor. 2012 yılında.Danny Weissberg tarafından kurulan şirket, konuşmanın sesli biçimden metne çevrilmesine odaklanıyor.
Konuşma tanıma teknolojisi şirketi Voiceitt 4,7 milyon dolar yatırım aldı

Konuşma tanıma teknolojisi şirketi Voiceitt 4,7 milyon dolar yatırım aldı. 4,7 milyon dolarlık yatırım, AMIT Technion tarafından yönetildi. İsrail merkezli şirketin yatırım turuna Tur, Third Culture Capital (3CC) ve Cisco Investments katıldı. Voiceitt yeni yatırımı veri tabanını genişletmek için kullanacak. Şirketin toplam yatırım miktarı 20 milyon dolara çıktı. 

Voiceitt, konuşma bozukluğu olan bireylerin iletişim kurmasını, konuşmaları gerçek zamanlı olarak çevirmesi üzerine çalışıyor. 2012 yılında.Danny Weissberg tarafından kurulan şirket, konuşmanın sesli biçimden metne çevrilmesine odaklanıyor. Voiceitt, aynı zamanda 2018'de Seattle'da Techstars tarafından desteklenen Alexa Accelerator'a katılan Amazon Alexa Fund portföy şirketi olarak ön plana çıkıyor. 

Bir kişinin sesleri net anlaşılır şekilde telaffuz edememesi, artikülasyonda sorun yaşaması, ses düzeyinde sıkıntısı olması veya kekemelik gibi konuşmasını akıcı olmayan bir hale getiren faktörler bulunması, konuşma bozukluğu olarak tanımlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün tahminlerine göre, dünya nüfusunun yüzde 3,5'unda dil ve konuşma bozukluğu gözleniyor.

Geçen Ekim ayında Illinois Üniversitesi Urbana-Champaign Üniversitesi Amazon, Microsoft, Meta, Apple, Google ile konuşma engelli olan kişilerin konuşma yeteneklerini geliştirmeye yönelik bir girişim kurduklarını duyurdu.

Bir taraftan geçen Ekim ayında dil ve konuşma terapisi platformu Noala, 4 milyon dolar tohum yatırım aldığı gündeme geldi. 4 milyon dolarlık yatırım, LocalGlobe tarafından yönetildi. İngiltere merkezli şirketin yatırım turuna Cocoa Ventures; melek yatırımcı Josefin Landgard, Nicolas Brusson,  Xavier Louis ve Adrien Nussenbaum katıldı.

2021 yılında girişimci Emilie Spire tarafından kurulan şirket, çocuklar üzerine uzmanlaştı. Noala'nın amacı dil ve konuşma terapisini ulaşılabilir hale getirmek. Haftalık dil ve konuşma terapisi seansları düzenliyor. Seans ücreti ise kişi başı 2,5 pound... Piyasadaki dil ve konuşma terapisi ücretinin üçte birine denk geliyor. Şirket, kaç kullancısı olduğuna dair açıklama yapmayı tercih etmiyor. Noala, önümüzdeki sene ABD'ye açılmayı planlıyor. Ayrıca ürün ve klinik ekiplerini büyüterek Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vermeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.