Getir, Avrupa'daki rakibi Gorillas'ı 1.2 milyar dolara satın aldı

Getir, Almanya merkezli rakibi Gorillas'ı 1.2 milyar dolara satın alıyor. Gorillas'ın Getir'e katılmasıyla, Getir'in değerlemesi 10 milyar dolara ulaşıyor.
Getir, Avrupa'daki rakibi Gorillas'ı 1.2 milyar dolara satın aldı

Mart ayında 11.8 milyar dolar değerleme ile decacorn unvanı kazanan Getir, Almanya merkezli rakibi Gorillas'ı 1.2 milyar dolara satın alıyor. Hatırlarsanız, Kağan Sümer'in girişimi Gorillas'ın A serisi yatırım turunda 44 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık.

2020'nin Mayıs ayında kurulan Gorillas, B serisinde ise Tencent, DST Global ve Coatue liderliğinde 290 milyon dolar yatırım almıştı. Gerçekleşen 3 turda yatırım miktarını 334.5 milyon dolara taşıyan Gorillas, büyük yatırımcıların yanı sıra Delivery Hero'nun da dikkatini çekmeyi başardı. Gorillas en son bu yılın Ocak ayında Fransa'nın teslimat öncüsü Frichti'yi satın almasıyla gündeme gelmişti.

Geçen yılın Eylül ayında 3 milyar dolar değerlemeye ulaşan Gorillas, Financial Times'ın aktardığına göre, bu anlaşmayla birlikte değerlemesini 1.2 milyar dolar olarak konumlandırmış oldu. Konuya yakın kaynakların belirttiğine göre, Gorillas aldığı 1.3 milyar dolarlık yatırımın neredeyse hepsini harcamak durumunda kaldı. Gorillas'ın, net gelir olarak kazandığı her 1 euro başına yaklaşık 1.50 euro kaybettiği belirtiliyor. Bu bağlamda girişimin ayda on milyonlarca euro kaybettiği ifade ediliyor. 

Mart ayında 11.8 milyar dolar değerlemeye ulaşan Getir, decacorn unvanını sürdürmeye devam ediyor. Bu satın alma ile Getir'in değerlemesi 10 milyar dolar olarak kayda geçti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.