Kağan Sümer'in de kurucusu olduğu Gorillas, Fransa merkezli Frichti'yi satın alıyor

Anlaşma henüz resmi olarak tamamlanmadı ancak ikili bu konu hakkında bir basın duyurusu hazırlayarak güçlerini birleştireceklerini açıkladı. 
Kağan Sümer'in de kurucusu olduğu Gorillas, Fransa merkezli Frichti'yi satın alıyor

Gerçekleşen son 3 turda yatırım miktarını 334.5 milyon dolara taşıyan Gorillas, Tencent ve Coatue gibi büyük yatırımcıların yanı sıra Delivery Hero'nun da dikkatini çekmeyi başarmıştı. Delivery Hero'nun Kağan Sümer'in de kurucusu olduğu Gorillas'a 200 milyon dolar yatırım yapacağını sizlere aktarmıştık. 

Gorillas, aldığı yatırımları yeni satın almalar ile değerlendirmeye başladı. Avrupa'nın market teslimatı pazar lideri  Gorillas, Fransa'nın teslimat öncüsü Frichti'yi satın almaya hazırlanıyor. Anlaşma henüz resmi olarak tamamlanmadı ancak ikili bu konu hakkında bir basın duyurusu hazırlayarak güçlerini birleştireceklerini açıkladı. 

İmzalar atılmadığı için anlaşmanın finansal detayları da belirsizliğini koruyor. Bu arada Frichti'nin şimdiye kadar yaklaşık 100 milyon euro yatırım aldığını belirtelim. Julia Bijaoui ve Quentin Vacher tarafından kurulan Frichti'nin Avrupa'daki diğer market teslimatı girişimlerinden farkı, uygun fiyatlara uçtan uca bir deneyim sunuyor olması. Zira girişim, kendi özel tarifleriyle hazırladığı pişirmeye hazır menüleri servis ediyor. Fransa ve Belçika'da 8 şehirde 450 binden fazla müşteriye hizmet veriyor. Gorillas'ın geçen sene 5 şehirde 22 mağaza açtığını hatırlatalım. 

Frichti'nin yaratıcı iş fikri, Gorillas'ın gücü ile birleşince ortaya Avrupa pazarının en iddialı market teslimatı girişimini çıkarabilir. Zira Avrupa'ya baktığımızda Flink, Zapp, Cajoo ve Getir gibi birbirinden farklı girişimlerin sıkı bir rekabet halinde olduğunu görüyoruz. Ayrıca yakın zamanda çoğunluk hissesi Delivery Hero tarafından satın alınan Glovo'yu da hatırlatmakta fayda var. 

 Frichti ile ortaklıklarını dört gözle beklediklerini belirten Kağan Sümer Frichti hakkında şöyle konuştu: 

Frichti olağanüstü yetenekleri ve değerleri ile ilham verici bir marka. Julia, Quentin ve Frichti ekibinin Fransa'da yarattığı şey istisnai. Onlar yalnızca hızlı ticaretin muazzam potansiyelini keşfeden öncülerden olmakla kalmadılar, aynı zamanda özel marka ve yemeye hazır segmentlerine de ilk geçiş yapanlardan oldu.

Anlaşma sonrasında Frichti uygulamasının yayın hayatına devam edeceğini belirtelim. Gorillas'ın ve Frichti'nin aynı şekilde operasyonlarını sürdürmesi bekleniyor. Operasyonlarını bağımsız bir şekilde yürütüyor gibi görünse de Frichti'nin, resmi olarak Gorillas çatısı altında yer alacağını ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.